Woonstijl
Modern Minimal

Lichte kleuren en natuurlijke materialen: een Modern Minimal interieur zorgt direct voor een luxe uitstraling. De aardetinten die bij deze woonstijl passen, brengen een aangenaam gevoel van rust binnen. Thuis zijn was nog nooit zo fijn. Benieuwd of deze woonstijl bij jou past en hoe je dit kunt doorvoeren in jouw interieur? Doe de Woonstijlen Quiz en ontvang een persoonlijk moodboard!

DOE DE QUIZ EN ONTVANG JOUW MOODBOARD

Mooi rustgevend


In een minimalistisch interieur draait het om rust, ruimte, licht en ontspanning. Modern Minimal is een strakke en overzichtelijke stijl die deze vier elementen feilloos combineert. Deze woonstijl is perfect voor iedereen die van een clean interieur houdt en bij wie 'keep it simple' het levensmotto is. Het interieur oogt simpel en verfijnd, maar is vooral ook tijdloos. Natuurlijke materialen als licht hout, wol en katoen voeren de ondertoon. Gecombineerd met lichte aardetinten, zoals leemgrijs en zand beige. Ook marmer en wit passen perfect in een Modern Minimal interieur. Dit wordt vaak gebruikt op de muren en de vloer.

Wil jij persoonlijk advies?

NU AANVRAGEN!

Minimalistisch geheel

Bij minimalisme geldt ‘less is more’, zo ook in je interieur. Bij het creëren van een strak, rustgevend interieur komt de kunst van het weglaten om de hoek kijken. Hoewel je bij ‘rustig en simpel’ misschien al snel denkt aan saai is bij Modern Minimal niets minder waar. In een minimalistisch interieur zijn vaak weinig decoraties of meubels te vinden, maar de items die er staan, zijn stuk voor stuk strak en verfijnd. Ze passen perfect in de ruimte, wat voor een mooi geheel van het hele interieur zorgt. Kies daarom voor strakke meubels en een aantal pronkstukken als accessoires.

Modern Minimal in jouw interieur

Creëer een lichte basis
Lichte muren en een lichte vloer zorgen voor een goede minimalistische basis.Kies bijvoorbeeld voor een PVC vloer in een lichte houttint.

Werk met strakke lijnen
Van plinten tot raamdecoratie tot accessoires: strakke lijnen zijn een must in een Modern Minimal woonstijl. Ga voor witte jaloezieën of een variant met een natuurlijke houttint. Zo creëer je strakke lijnen, maar ook een rustige, lichte uitstraling.

Ruim de boel op
De basis en de inrichting kunnen dan wel voor rust zorgen, zolang jouw interieur niet opgeruimd oogt, zal het nooit echt rustgevend zijn. Ruim daarom losse spulletjes op.

Maak het eigen
Een interieur is pas jóúw interieur als je het eigen maakt. Dit kun je bijvoorbeeld creëren met een vloerkleed op maat dat helemaal bij je past. Ga hierbij voor een rechthoekige variant met strakke lijnen in een lichte aardetint.

Benieuwd of deze woonstijl bij jou past? Doe de quiz en ontdek welke stijl in jouw moodboard staat!

DOE DE QUIZ EN ONTVANG JOUW MOODBOARD