Binnenzonwering

Zo vind je de juist raamdecoratie voor de zomer

Wednesday, December 29, 2021

Wil jij persoonlijk advies?

NU AANVRAGEN!

Het is weer bijna zomer in Nederland. Het leven verplaatst zich naar buiten. We eten, drinken en relaxen buiten. Kortom, waar we genieten van de warmte van de zon. Maar die warmte wil je niet binnen hebben. In huishoudt je het hoofd liever koel. Raamdecoratie houdt naast zijn decoratieve functie ook de zon en dus de warmte buiten. Wij helpen je graag bij het uitzoeken van de ideale raamdecoratie voor de zomer

 

Isolerende raamdecoratie

Ben je op zoek naar raamdecoratie met een extra isolerende werking? Dan zijn plisségordijnen een ideale raamdecoratie. Door de dubbele stof hebben plisségordijnen een honingraatstructuur dat het lucht tussen de lagen stof opsluit, als ware (licht) isolerend. Dit houdt de warmte buiten inde zomer en tijdens koude dagen ontsnapt de warmte niet gemakkelijk door de ramen. Het is de raamdecoratie die zowel decoratief, functioneel als energiebesparend is. We bieden een verscheidenheid van plisségordijnen aan. Per model verschilt de stof, breedte en isolatiewaarde. De isolatiewaarde kan variëren van 20 tot 70%. Om zeker te zijn van een goede isolatiewaarde kunt u kiezen voor dubbele plisségordijnen.

 

Warmtewerende raamdecoratie

Je kunt ook kiezen voor warmtewerende raamdecoratie. Er zijn verschillende stoffen met een warmte-reflecterende eigenschap. Sommige stoffen hebben een coating die de warmte van de zon weerkaatst. Zo kun je bijrolgordijnen modellen met een gekleurde voorkant en gemetalliseerde of witte hitte werende achterkant. Ideaal voor ramen op het zuiden.

Je kunt ook kiezen voor screendoeken, als raamdecoratie. Deze zijn warmte reflecterend. Screendoeken filteren licht en houden warmte buiten. Normaal gesproken weerkaatst een lichte kleur meer zonlicht (en trekt dus minder warmte aan),maar bij een screendoek is het precies andersom. Donkere screendoeken zijn beter bestand tegen warmte dan lichte screendoeken. Een verduisterend rolgordijn laat minder warm zonlicht binnen en houdt het huis dus koeler.

 

Drie tips om de warmte buiten te houden

In de zomerkan de temperatuur flink oplopen. Met de juiste raamdecoratie kun je goed isoleren. Met onderstaande tips kun je de zomerhitte buiten houden.

1. Heb je raamdecoratie voor de ramen? Zo ja, doe deze zo snel mogelijk naar beneden zodra de zon op je huis schijnt. Elk laagje helpt namelijk om de warmte buiten te houden.

2. Houd overdag de ramen en deuren gesloten. Door de ramen en deuren overdag te sluiten, verplaatst er geen warme lucht door het huis en blijft het lekker koel.

3. Zet in de ochtend, voordat de zon opkomt -en ’s avonds als de zon onder is, alle ramen en deuren open. Hierdoor stroomt er koele lucht door het huis en koelt de temperatuur in het huis af.

Wil jij persoonlijk advies?

NU AANVRAGEN!

Benieuwd of deze woonstijl bij jou past? Doe de quiz en ontdek welke stijl in jouw moodboard staat!

DOE DE QUIZ EN ONTVANG JOUW MOODBOARD

Op zoek naar meer interieur inspiratie?

Dé perfecte rolgordijnen op maat

Ben je op zoek naar nieuwe rolgordijnen op maat? Dan ben je bij Euretco aan het juiste adres. Ons aanbod bestaat uit verschillende hoogwaardig te noemen specialisten in woondecoratie. Daarom vind je bij Euretco altijd jouw perfecte rolgordijnen op maat! Ideaal voor bijvoorbeeld kleine ramen of een draai- en kiep- raam.

Welke vloer is geschikt voor kinderen en huisdieren?

Wil je een nieuwe vloer, maar heb je kinderen en/of huisdieren? Dan is het belangrijk om rekening te houden met welke vloer geschikt is. Een veilige en krasbestendige vloer is cruciaal wanneer je denkt aan kinderen en huisdieren thuis. Om de juiste keuze te maken hebben wij alles wat je moet weten op een rijtje gezet!

Welke vloer past er in een klassiek interieur?

Houd je van elegant, chique en sierlijk? De klassieke woonstijl is dan jouw perfecte match! De combinatie van warme kleuren en sierlijke vormen maken het een romantisch interieur. Je kan eenvoudig inspelen op materiaal, kleur en vorm. Maar welke vloer past het beste bij een klassiek interieur? Wij vertellen het je.