Woonkamer

Zo maak jij je winterproof woonkamer

Thursday, September 16, 2021

Wil jij persoonlijk advies?

NU AANVRAGEN!

Winter is coming: Heerlijk knus binnen in winterproef woonkamer om voor de kou van buiten te vluchten. Nu de winter om de hoek staat en het buiten toch echt kouder is wordt het tijd voor en winterproof interieur. Maar hoe creëren we een warm interieur? Wij geven je de tips om goed de winter door te komen.

Winterproof interieur kleuren

De sfeer van het interieur wordt bepaald door het kleurgebruik. Een warm en knus interieur vraagt om natuurlijke kleuren en aardtinten. Je kan denken aan kleuren zoals, donkergrijs, taupe, beige, bruin of oranje. Je kan deze kleuren eenvoudig combineren met de rest van het interieur. Denk aan dekentjes, kussens, kaarsen of vazen of bloemen. Zo kan je mooi schuiven in de woonstijl en heb jij je winterproof woonkamer zo gepiept!

 

Winterproof interieur materialen

Niet alleen kleur is de cruciaal voor het interieur, ook materialen spelen een belangrijke rol. Zowel kleur als materialen zorgen voor het neerzetten van de juiste sfeer in de woonkamer. Zo is hout een mooi natuurlijk product die zorgt voor een warme uitstraling in een ruimte. Dit kan je ook in accessoires zoals een krukje, bankje, boomstammen of takken teruglaten komen. Ook kan een dik vloerkleed van wol de juiste knusse sfeer uitstralen in de winterproof woonkamer.

Wil jij persoonlijk advies?

NU AANVRAGEN!

Benieuwd of deze woonstijl bij jou past? Doe de quiz en ontdek welke stijl in jouw moodboard staat!

DOE DE QUIZ EN ONTVANG JOUW MOODBOARD

Op zoek naar meer interieur inspiratie?

Hoe maak je een goed moodboard?

Het samenstelen van een nieuw interieur begint bij het maken van een persoonlijk moodboard. Moodboards zijn ideaal om je eigen stijl te ontdekken en een eenheid in je interieur te creëren. Het maken van een moodboard kan soms best een opgave zijn, want hoe begin je? En wat voor foto's of plaatjes gebruik je? Wij geven jou hier wat tips en tricks voor het maken van een goed moodboard!

Waar moet je op letten bij de aanschaf van gordijnen?

Het inrichten van je woning blijft een aardige klus gezien de vele keuzes die je moet maken. Ook op het gebied van gordijnen zijn er enorm veel opties waar je uit kunt kiezen. Van belang is natuurlijk wel om gordijnen te kiezen waar jij blij van wordt. Raamdecoratie is immers bepalend voor je interieur en hebben impact op de uitstraling. Maar, hoe kies je dan de juiste gordijnen? Wij hebben een checklist voor je opgesteld met de punten waarop je kunt letten bij de aanschaf van nieuwe gordijnen.

Hoe vind je een vloer die bij je past?

Wil je een nieuwe vloer leggen, maar ben je er nog niet over uit welke vloer nu het beste bij jouw interieur past? Iedere vloer heeft zo zijn eigen voordelen en eigenschappen met betrekking tot de ruimte waar die in ligt. Met het volgende stappen plan helpen we je een handje in het vinden van de juiste vloer.