Inspiratie

Woonideeën om het voorjaar in je interieur te brengen

Wednesday, April 19, 2023

Wil jij persoonlijk advies?

NU AANVRAGEN!

Nu de lente eindelijk in volle gang is, is het de perfecte gelegenheid om ook je interieur een frisse voorjaarslook te geven. Neem afscheid van de saaie donkere kleuren in je interieur en zeg hallo tegen lichtere kleuren die jouw interieur een vrolijke uitstraling geven. Maar hoe breng je het voorjaar in huis? In deze blog delen we de beste woonideeën, van kleine subtiele aanpassingen tot een hele transformatie. Lees snel verder en ontdek hoe je aan de slag kan gaan.

Voeg kleur toe

Wanneer je aan lente denkt, komen er bij veel mensen pastelachtige kleuren naar boven. Deze heldere kleuren kunnen helpen om jouw interieur een voorjaarsgevoel te geven. Denk bijvoorbeeld aan vrolijke kussens (of een kussenhoes), gordijnen en een kleed. En wil je helemaal uitpakken deze lente? Pak de kwast en verf een van je muren in een frisse kleur! Hierdoor zal jouw interieur een lenteachtige uitstraling krijgen.

Haal buiten naar binnen

Naast het toevoegen van kleur door interieuraccessoires, kun je ook kleur toevoegen in huis door bloemen en planten neer te zetten. Kijk welke bloemen en planten er binnen jouw kleurenpalet passen. Het is vooral leuk als deze bloemen en planten een echt lentegevoel geven. Denk bijvoorbeeld aan krokussen, tulpen en hyacinten. Deze toevoegingen aan je interieur vormen een prachtig accent. En dat niet alleen, ze zorgen ook voor een frisse geur en gezonde lucht!

Laat licht binnen

Vervang je zware gordijnen die tijdens de koude maanden de warmte binnen gehouden hebben, voor luchtige lichte gordijnen of andere raamdecoratie. Voorbeelden van lichte materialen zijn linnen of katoen. Ook zijn transparante gordijnen of lichte vitrages een goede optie om meer lichtinval en frisse lucht in je huis te laten. Het veranderen van je gordijnen zal je huis een meer open en uitnodigend gevoel geven. Combineer de kleur van je gordijnen met de lente kleuren in de rest van je huis.

Maak je eigen decoratie

Ben jij een echte crea bea? Dan is het maken van je eigen lente decoratie in huis een hele leuke bezigheid. Ga bijvoorbeeld zelf aan de gang met het drogen van bloemen en maak hier een leuk lente stukje mee. Of pak de (water) verf erbij om een mooi schilderij te maken die echt het voorjaarsgevoel geeft. Heb je nog een meubelstuk dat wel een fris nieuw kleurtje kan gebruiken? Ga daarmee aan de slag en je zal zien dat dit een mooi resultaat zal leveren.

Al met al zijn er verschillende manieren om het voorjaar in je interieur te brengen. Door het toevoegen van kleurrijke accessoires, bloemen en planten, het vervangen van zware gordijnen door luchtige varianten en het maken van je eigen lente decoratie kan je jouw huis een frisse en vrolijke uitstraling geven. Het brengen van de lente in je interieur hoeft niet ingrijpend te zijn, kleine subtiele aanpassingen kunnen al een groot verschil maken. Experimenteer en geniet van een huis dat helemaal klaar is voor het voorjaar!

Wil jij persoonlijk advies?

NU AANVRAGEN!

Benieuwd of deze woonstijl bij jou past? Doe de quiz en ontdek welke stijl in jouw moodboard staat!

DOE DE QUIZ EN ONTVANG JOUW MOODBOARD

Op zoek naar meer interieur inspiratie?

Dé perfecte rolgordijnen op maat

Ben je op zoek naar nieuwe rolgordijnen op maat? Dan ben je bij Euretco aan het juiste adres. Ons aanbod bestaat uit verschillende hoogwaardig te noemen specialisten in woondecoratie. Daarom vind je bij Euretco altijd jouw perfecte rolgordijnen op maat! Ideaal voor bijvoorbeeld kleine ramen of een draai- en kiep- raam.

Welke vloer is geschikt voor kinderen en huisdieren?

Wil je een nieuwe vloer, maar heb je kinderen en/of huisdieren? Dan is het belangrijk om rekening te houden met welke vloer geschikt is. Een veilige en krasbestendige vloer is cruciaal wanneer je denkt aan kinderen en huisdieren thuis. Om de juiste keuze te maken hebben wij alles wat je moet weten op een rijtje gezet!

Welke vloer past er in een klassiek interieur?

Houd je van elegant, chique en sierlijk? De klassieke woonstijl is dan jouw perfecte match! De combinatie van warme kleuren en sierlijke vormen maken het een romantisch interieur. Je kan eenvoudig inspelen op materiaal, kleur en vorm. Maar welke vloer past het beste bij een klassiek interieur? Wij vertellen het je.