Inspiratie

Welke vloer past het beste bij een minimalistisch interieur?

Wednesday, December 29, 2021

Wil jij persoonlijk advies?

NU AANVRAGEN!

We kennen allemaal de uitspraak “less is more”. Dit is dan ook een gouden aanpak voor een minimalistisch interieur in jouw huis. Maar wat komt er nou kijken bij he creëren van deze woonstijl? Wij helpen je graag en hebben ons advies op een rijtje gezet.

 

Minimalistisch licht

Licht gaat om kleurgebruik. Door krijt wit, crème wit of gebroken wit te gebruiken creëer je een de perfecte basis voor jouw minimalistische interieur. De rustige uitstraling kan worden gecombineerd met aardtinten of grijze tonen in meubels en eventuele accessoires. Een donkere tint zoals zwart wordt vaak niet gebruikt, maar kan wel subtiel ergens in voor komen. 

Welke verlichting het beste is? Natuurlijk licht is het aller beste voor een minimalistische sfeer. Probeer wanneer er een keuze gemaakt wordt voor een lamp, te kijken naar een simpele subtiele lamp met zoveel mogelijk natuurlijke belichting.

 

Minimalistische vloer

Naast licht is de vloer ook een belangrijk onderdeel voor een minimalistische woonstijl. Het draait bij de vloer vooral om een neutrale en rustige uitstraling. Kies dus voor een egale vloer met weinig nerven of patronen. Een PVC vloer van Moduleo in de kleur Laurel Oak 51229 kan dus een geschikte vloer voor een minimalistisch interieur zijn.

 

Natuurlijk minimalisme

Een minimalistisch interieur draait om eenvoud. De meubelsen accessoires die gekozen worden moeten functioneel zijn en hier past een natuurlijk design perfect bij. Materialen zoals hout en staal zijn een goede match in combinatie met strakke lijnen wanneer het gaat om minimalisme.

Licht is de basis van minimalisme, dus geef hier ook de ruimte voor. Het natuurlijke licht van buiten doet wonderen voor het minimalistische interieur, dus laat dit als het kan ook naar binnen schijnen.Voor de juiste raamdecoratie is het beste om te kiezen voor dunne gordijnen vaneen lichte stof. Bij De Ploeg hebben ze een mooi aanbod aan licht doorlatende gordijnen met natuurlijke tinten.

 

Minder, minder, minder.

Keuzes maken, het is een lastig onderwerp. Wanneer we bezig zijn met ons interieur horen daar ook keuzes in woonaccessoires bij. We weten allemaal dat we houden van accessoires kopen voor in huis, maar binnenminimalisme gaat het om bescheidenheid.

Belangrijkste? Kritisch zijn. Probeer niet af te wijken van eenvoud en koop alleen wat écht nodig is of toevoeging heeft.  

Jij weet nu alles over een minimalistisch interieur. Wil je meer weten of kunnen wij jou helpen bij het creëren van een minimalistisch interieur? Neem dan contact met ons op.

Wil jij persoonlijk advies?

NU AANVRAGEN!

Benieuwd of deze woonstijl bij jou past? Doe de quiz en ontdek welke stijl in jouw moodboard staat!

DOE DE QUIZ EN ONTVANG JOUW MOODBOARD

Op zoek naar meer interieur inspiratie?

Dé perfecte rolgordijnen op maat

Ben je op zoek naar nieuwe rolgordijnen op maat? Dan ben je bij Euretco aan het juiste adres. Ons aanbod bestaat uit verschillende hoogwaardig te noemen specialisten in woondecoratie. Daarom vind je bij Euretco altijd jouw perfecte rolgordijnen op maat! Ideaal voor bijvoorbeeld kleine ramen of een draai- en kiep- raam.

Welke vloer is geschikt voor kinderen en huisdieren?

Wil je een nieuwe vloer, maar heb je kinderen en/of huisdieren? Dan is het belangrijk om rekening te houden met welke vloer geschikt is. Een veilige en krasbestendige vloer is cruciaal wanneer je denkt aan kinderen en huisdieren thuis. Om de juiste keuze te maken hebben wij alles wat je moet weten op een rijtje gezet!

Welke vloer past er in een klassiek interieur?

Houd je van elegant, chique en sierlijk? De klassieke woonstijl is dan jouw perfecte match! De combinatie van warme kleuren en sierlijke vormen maken het een romantisch interieur. Je kan eenvoudig inspelen op materiaal, kleur en vorm. Maar welke vloer past het beste bij een klassiek interieur? Wij vertellen het je.