Binnenzonwering

Wat zijn inbetween gordijnen precies?

Wednesday, December 29, 2021

Wil jij persoonlijk advies?

NU AANVRAGEN!

Inbetweens, overgordijnen en vitrages. Er zijn veel soorten gordijnen en soms weten we de verschillen niet meer op te noemen. En je wilt natuurlijk wel weten welk gordijn het beste past bij de ruimte waarvoor jij het aanschaft. Wij hebben de verschillen voor jullie even op een rijtje gezet!

 

Overgordijnen

Zoek je gordijnen voor in de slaapkamer? Overgordijnen zijn dikker dan inbetweens en vitrage gordijnen en houden meer zonlicht tegen. Dus als je graag slaapt in het donker, dan overgordijnen de perfecte optie voor jou. Je kan ook kiezen voor zon verduisterende gordijnen of donkere kleur gordijn om de kamer donkerder te maken voor een goede nachtrust. Het is duidelijk dat de overgordijnen niet transparant zijn en dit onderscheid ze ook van vitragegordijnen.

 

Vitrages

Wil je meer sfeer in huis? Kies dan voor vitrage gordijnen. Deze staan bekend om als siergordijn in huis gebruikt te worden. Vitragegordijnen zijn vaak gemaakt van dunne transparante stof en laat daardoor licht naar binnen. Perfect voor als je niet de felle zon, maar een deel zonlicht binnen in huis wilt hebben. Dus zoek jij een licht gordijn voor in de woonkamer, kies dan voor een mooi vitrage gordijn van De Ploeg.

 

Inbetweens

Wat zijn inbetween gordijnen precies? De naam zegt het al, het zit ertussen in. Als we. Het hebben over de dikte van de stof zit een inbetween tussen een overgordijn en vitrage gordijn in. De meeste mensen kiezen een inbetween voor in de woonkamer, omdat het meer privacy biedt dan een vitrage en minder zonwerend is dan een overgordijn. Dus als er twijfel is over een licht of donker gordijn biedt Artelux een mooie tussenweg met hun inbetween gordijnen.

 

Let met inbetween gordijnen wel op dat wanneer het buitendonker is en je binnen kunstlicht aan hebt er een kans is dat mensen naar binnen kunnen kijken. Heb je dit liever niet? Dan zou je inbetween gordijnen kunnen combineren met rolgordijnen. Zo voorkom je dat er in de avond minder privacy is.

 

Heb je toch nog vragen over gordijnen of wil je een advies? Neem dan gerust contact met ons op.

 

 

Wil jij persoonlijk advies?

NU AANVRAGEN!

Benieuwd of deze woonstijl bij jou past? Doe de quiz en ontdek welke stijl in jouw moodboard staat!

DOE DE QUIZ EN ONTVANG JOUW MOODBOARD

Op zoek naar meer interieur inspiratie?

Dé perfecte rolgordijnen op maat

Ben je op zoek naar nieuwe rolgordijnen op maat? Dan ben je bij Euretco aan het juiste adres. Ons aanbod bestaat uit verschillende hoogwaardig te noemen specialisten in woondecoratie. Daarom vind je bij Euretco altijd jouw perfecte rolgordijnen op maat! Ideaal voor bijvoorbeeld kleine ramen of een draai- en kiep- raam.

Welke vloer is geschikt voor kinderen en huisdieren?

Wil je een nieuwe vloer, maar heb je kinderen en/of huisdieren? Dan is het belangrijk om rekening te houden met welke vloer geschikt is. Een veilige en krasbestendige vloer is cruciaal wanneer je denkt aan kinderen en huisdieren thuis. Om de juiste keuze te maken hebben wij alles wat je moet weten op een rijtje gezet!

Welke vloer past er in een klassiek interieur?

Houd je van elegant, chique en sierlijk? De klassieke woonstijl is dan jouw perfecte match! De combinatie van warme kleuren en sierlijke vormen maken het een romantisch interieur. Je kan eenvoudig inspelen op materiaal, kleur en vorm. Maar welke vloer past het beste bij een klassiek interieur? Wij vertellen het je.