Inspiratie

Wat zijn de interieurtrends voor 2022?

Wednesday, December 29, 2021

Wil jij persoonlijk advies?

NU AANVRAGEN!

Interieur liefhebbers opgelet! 2022 staat om de hoek en het is tijd voor een begin. En hoe kan dit nou beter dan met een verfrissend interieur? Wij delen dé nieuwe trends van 2022 graag om jou bomvol inspiratie geven voor een frisse start. Lees hier verder.

 

Stijlen interieurtrend 2022

In 2022 staan we zeker niet stil, maar kijken we juist terug! De 70s retro stijl komt namelijk helemaal terug aankomend jaar. Heel kenmerkend voor deze stijl is gezellig en knus. Dus zeg maar ja tegen bloemenprint op de bank of geometrische prints op de muur.  

Niet alleen de 70s zijn populair, ook goede tijden van 90s komen weer naar voren. Grafische prints met kleur en opvallende accessoires zullen een grote rol spelen. In de nineties groeide technologie enorm en dit is dan ook zeker een belangrijk element binnen in huis als je kiest voor deze stijl.

 

Kleur interieurtrend 2022

Welke kleuren staan voor de 2022 deur te wachten? Blauw en groen! Dit tweetal aan kleuren zijn op zichzelf sterk, maar zijn ook goed met elkaar te combineren. Olive spring en Blue skies zullen het interieur helemaal2022 ready maken. Naast deze twee kleuren zullen zwart en bruin ook meer terugkomen in het interieur. Een pallet voor een frisse en warme uitstraling voor in huis. Wij zijn enthousiast, jij ook?

 

Materiaal en vorm interieurtrend 2022

Materialen en vormen zijn een belangrijk onderdeel van het interieur. In 2022 staan natuurlijke materialen en organische vormen centraal.De nummer één inspiratie is dus eenvoudig: de natuur! In het interieur komt dit terug in ronde meubels en accessoires. Ronde vormen in een bank zijn in het2022 interieur niet te missen. De materialen die 2022 in petto heeft zijn teddystof, velvet of ribstof. Zo kan je bij De Ploeg kiezen voor gordijnen meteen passende stof voor jouw interieur. Dan weet je zeker dat er een knus en gezellig jaar in huis is.

 

Functionele interieurtrends 2022

Tegenwoordig kunnen we een dag zonder technologie niet meervoorstellen. Hoe we vroeger alles met de hand deden, laten we nu alles voor ons doen door bijvoorbeeld Google. Nu nog meer dan ooit. Hoe men eerst minimaal vijf dagen in de week naar het kantoor ging verandert ons thuis langzaam in een thuiswerkplek. En onze meubels veranderen met ons mee. Wat de nieuwe trend is?Slimme meubels. De woning zal multifunctioneler worden dan ooit met elektrisch verstelbare onderdelen of een bank met een usb-oplader. Voor alle gemakken!

 

Speel met de interieurtrends in op vloeren van Desso of de binnen zonwering van Luxaflex om jouw woning 2022 ready te maken! Heb je vragen. En wil je graag een van onze experts spreken? Neem dan contact met ons op.

Wil jij persoonlijk advies?

NU AANVRAGEN!

Benieuwd of deze woonstijl bij jou past? Doe de quiz en ontdek welke stijl in jouw moodboard staat!

DOE DE QUIZ EN ONTVANG JOUW MOODBOARD

Op zoek naar meer interieur inspiratie?

Dé perfecte rolgordijnen op maat

Ben je op zoek naar nieuwe rolgordijnen op maat? Dan ben je bij Euretco aan het juiste adres. Ons aanbod bestaat uit verschillende hoogwaardig te noemen specialisten in woondecoratie. Daarom vind je bij Euretco altijd jouw perfecte rolgordijnen op maat! Ideaal voor bijvoorbeeld kleine ramen of een draai- en kiep- raam.

Welke vloer is geschikt voor kinderen en huisdieren?

Wil je een nieuwe vloer, maar heb je kinderen en/of huisdieren? Dan is het belangrijk om rekening te houden met welke vloer geschikt is. Een veilige en krasbestendige vloer is cruciaal wanneer je denkt aan kinderen en huisdieren thuis. Om de juiste keuze te maken hebben wij alles wat je moet weten op een rijtje gezet!

Welke vloer past er in een klassiek interieur?

Houd je van elegant, chique en sierlijk? De klassieke woonstijl is dan jouw perfecte match! De combinatie van warme kleuren en sierlijke vormen maken het een romantisch interieur. Je kan eenvoudig inspelen op materiaal, kleur en vorm. Maar welke vloer past het beste bij een klassiek interieur? Wij vertellen het je.