Binnenzonwering

Waarom raamdecoratie in de winter van belangrijk is

Wednesday, December 29, 2021

Wil jij persoonlijk advies?

NU AANVRAGEN!

De winter - de meest wonderlijke tijd van het jaar. Het kwik wil nog wel eens onder het vriespunt dalen en we zitten vaak binnen.Daarom is het belangrijk dat thuis een veilige uitvalsbasis is. Denk daarom goed om de raamdecoratie. Het kan de ruimtes in je huis excentriek maken. In dit artikel leggen we uit waarom de juiste raamdecoratie belangrijk is in de winter!

 

Het houdt de warmte binnen

Het hebben van de juiste raamdecoratie in de winter kan ervoor zorgen dat de warmte die je graag binnen houdt, ook daadwerkelijk binnenblijft. Door het installeren van raamdecoratie zoals gordijnen of jaloezieën bespaar je flink in de stookkosten. Het zou zonde zijn om kostbare warmte te verliezen door het gebrek aan raamdecoratie. Rolgordijnen en shades zijn ideaal om de warmte binnen te houden tijdens de koude winterdagen.

 

Privacy

Dit punt is misschien wat voor de hand liggend. Toch benoemen we het graag, omdat privacy voor ieder mens belangrijk is. Je wil natuurlijk geen pottenkijkers! Hierin kunnen veel verschillende soorten raamdecoratie je van dienst zijn. Persoonlijk raden wij allerlei soorten gordijnen aan om jouw privacy te waarborgen. Denkdan aan gordijnen van merken als: Artelux, De Ploeg, Kendix en Vadain.

 

Zorg voor een fijne sfeer

Goede raamdecoratie kan naast privacy en isolatie ook zorgen voor een uiterst sfeervolle leefomgeving. Je wilt natuurlijk wel eenbeetje gezelligheid voelen in de donkere dagen van het jaar. Experimenteer met verschillende soorten raamdecoratie in verschillende ruimten van je huis. In de slaapkamer kun je bijvoorbeeld vouwgordijnen ophangen en in de keuken vlinderjaloezieën. De woonkamer heeft dan lamellen, terwijl in de werkkamer kleurrijke rolgordijnen hangen. Dit biedt enorm veel opties en zo kun je in elke ruimte een ander soort dynamiek en sfeer creëren!

 

Welke soort raamdecoratie moet ik dan kiezen?

Je kunt veel keuzes maken als het gaat om raamdecoratie in je huis. Je hebt bijvoorbeeld gordijnen die je in verschillende categorieën kunt onderverdelen.Denk aan: rolgordijnen, paneelgordijnen, vouwgordijnen, etc. Je hebt ook andersoortige raamdecoratie zoals: horren, lamellen en jaloezieën. De velen keuzes maakt jouw beslissing niet makkelijker. Het belangrijkste is dat de raambekleding past bij jouw stijl of interieur. Bij een landelijk design staan houten jaloezieën bijvoorbeeld mooi. Terwijl bij een modern interieur aluminiumrolgordijnen misschien beter staan. Kijk daar goed naar bij het kiezen van jouw raamdecoratie!

Wil jij persoonlijk advies?

NU AANVRAGEN!

Benieuwd of deze woonstijl bij jou past? Doe de quiz en ontdek welke stijl in jouw moodboard staat!

DOE DE QUIZ EN ONTVANG JOUW MOODBOARD

Op zoek naar meer interieur inspiratie?

Dé perfecte rolgordijnen op maat

Ben je op zoek naar nieuwe rolgordijnen op maat? Dan ben je bij Euretco aan het juiste adres. Ons aanbod bestaat uit verschillende hoogwaardig te noemen specialisten in woondecoratie. Daarom vind je bij Euretco altijd jouw perfecte rolgordijnen op maat! Ideaal voor bijvoorbeeld kleine ramen of een draai- en kiep- raam.

Welke vloer is geschikt voor kinderen en huisdieren?

Wil je een nieuwe vloer, maar heb je kinderen en/of huisdieren? Dan is het belangrijk om rekening te houden met welke vloer geschikt is. Een veilige en krasbestendige vloer is cruciaal wanneer je denkt aan kinderen en huisdieren thuis. Om de juiste keuze te maken hebben wij alles wat je moet weten op een rijtje gezet!

Welke vloer past er in een klassiek interieur?

Houd je van elegant, chique en sierlijk? De klassieke woonstijl is dan jouw perfecte match! De combinatie van warme kleuren en sierlijke vormen maken het een romantisch interieur. Je kan eenvoudig inspelen op materiaal, kleur en vorm. Maar welke vloer past het beste bij een klassiek interieur? Wij vertellen het je.