Inspiratie

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van gordijnen?

Tuesday, April 13, 2021

Wil jij persoonlijk advies?

NU AANVRAGEN!

Het inrichten van je woning blijft een aardige klus gezien de vele keuzes die je moet maken. Ook op het gebied van gordijnen zijn er enorm veel opties waar je uit kunt kiezen. Van belang is natuurlijk wel om gordijnen te kiezen waar jij blij van wordt. Raamdecoratie is immers bepalend voor je interieur en hebben impact op de uitstraling. Maar hoe kies je dan de juiste gordijnen? Wij hebben een checklist voor je opgesteld met de punten waarop je kunt letten bij de aanschaf van nieuwe gordijnen.

LICHTDOORLATEND-OF VERDUISTEREND

Let goed op de ruimte waar je de gordijnen in wilt hangen. Houd er rekening mee hoeveel licht je wilt doorlaten en contact je met de buitenwereld wilt hebben. Kies bijvoorbeeld voor een licht-doorlatende stof op je werkplek.

TYPE, KLEUR EN MATERIAAL

Het type materiaal en kleur van je gordijnen zijn heel bepalend voor de sfeer in de ruimte. Als je een huiselijk gevoel wilt creëren zijn veloursgordijnen in een verzadigde kleur een goede keuze. Uiteindelijk bepaalt de kleur de warmte in het huis. Ga je liever voor lichte aardetinten of juist Zverzadigde kleuren als bruin of blauw? De juiste kleurencombinatie kan een prachtig contrast naar voren brengen.

JE GORDIJNEN VOEREN

Gordijnen kunnen verkleuren naar mate ze langer in het zonlicht hangen. Dit kun je tegengaan door je gordijnen te voeren. Met name in de slaapkamer is het slim om gordijnen te nemen met een dichte voering, dit zorgt ervoor dat het goed donker blijft als de zon op komt.

ISOLATIEGORDIJNEN

Dit is misschien niet het eerste waar je aan denkt als je gordijnen wilt ophangen, maar het is zeker niet onbelangrijk. Van ramen kan er zowel veelwarmte als kou afkomen. Dit kun je tegen houden door een laag lucht tussen de gordijnen en het raam te creëren met behulp van een tussen -of rolgordijn met zijgeleiding. Zorg er wel voor dat het van een dikke stof is gemaakt en helemaal is afgesloten anders werkt het niet.

HOE GROOT MOET HET GORDIJN WORDEN?

Zorg er als eerste voor dat je een gordijnrail of roede neemt die 20centimeter breder is dan je ramen. Hierdoor blijven de gordijnen niet voor je ramen hangen als je ze opzij schuift.

Voor gordijnen met een enkele plooi heb je de raillengte keer 1,8 nodig en met een dubbele plooi, keer twee. Als de stof voor je gordijnen niet kamer hoog verkrijgbaar is zul je de banen aan elkaar moet stikken. Dat doe je door derail breedte te delen door de stofbreedte. Zorg er uiteindelijk voor dat je aan beide kanten evenveel banen hebt en dat de gordijnen minimaal 2 centimeter van de vloer af komen.

Als je rekening houdt met bovenstaande punten in het uitzoeken van je nieuwe gordijnen ben je al een heel eind op weg naar de perfecte gordijnen. Heb je meer inspiratie nodig om gordijnen uit te zoeken die helemaal bij je passen?Onze interieur specialisten helpen je graag.

Wil jij persoonlijk advies?

NU AANVRAGEN!

Benieuwd of deze woonstijl bij jou past? Doe de quiz en ontdek welke stijl in jouw moodboard staat!

DOE DE QUIZ EN ONTVANG JOUW MOODBOARD

Op zoek naar meer interieur inspiratie?

Dé perfecte rolgordijnen op maat

Ben je op zoek naar nieuwe rolgordijnen op maat? Dan ben je bij Euretco aan het juiste adres. Ons aanbod bestaat uit verschillende hoogwaardig te noemen specialisten in woondecoratie. Daarom vind je bij Euretco altijd jouw perfecte rolgordijnen op maat! Ideaal voor bijvoorbeeld kleine ramen of een draai- en kiep- raam.

Welke vloer is geschikt voor kinderen en huisdieren?

Wil je een nieuwe vloer, maar heb je kinderen en/of huisdieren? Dan is het belangrijk om rekening te houden met welke vloer geschikt is. Een veilige en krasbestendige vloer is cruciaal wanneer je denkt aan kinderen en huisdieren thuis. Om de juiste keuze te maken hebben wij alles wat je moet weten op een rijtje gezet!

Welke vloer past er in een klassiek interieur?

Houd je van elegant, chique en sierlijk? De klassieke woonstijl is dan jouw perfecte match! De combinatie van warme kleuren en sierlijke vormen maken het een romantisch interieur. Je kan eenvoudig inspelen op materiaal, kleur en vorm. Maar welke vloer past het beste bij een klassiek interieur? Wij vertellen het je.