Vloeren

Voor- en nadelen van vinyl vloer

Wednesday, December 29, 2021

Wil jij persoonlijk advies?

NU AANVRAGEN!

Vinyl vloeren zijn ideaal in onderhoud en makkelijk te bevestigen op de vloer. Het is flexibel en komt in verschillende vormen: in stroken, tegels of kamerbreed bijvoorbeeld. Vinyl is onderhoudsvriendelijk, vochtbestendig, duurzaam, geluiddempend, warm en comfortabel. Ze komen in verschillende uiteenlopende designs. Elk huishouden heeft een ander interieur en daarbij past altijd een uniek vinyl ontwerp. Maar wat zijn de voor en nadelen van een vinyl vloer?

Het is betaalbaar
Een goede kwaliteit vinyl vloer kun je al kopen vanaf zo’n 50 tot 60 euro per meter. Heeft uw woonkamer een gemiddelde grootte van 35m²? Dan heeft u slechts 8.75 meter nodig; dat staat gelijk aan ongeveer 481 euro. Houd er wel rekening mee dat de basisvloer egaal moet zijn, anders krijg je ongelijkheden in je vloer. Als deze niet egaal is heeft het ook effect op de uitstraling van de vloer en de levensduur van het vinyl.

Unieke designs
Euretco heeft een verscheidenheid aan designs beschikbaar. Heeft u graag een hout print? Dat kan met vinyl. Ook graniet, marmer, tegelmotief of een kleur naar keuze. Je kunt je creativiteit volledig uiten in de vloer!Zo gelegd
Een vinyl vloer installeren is heel eenvoudig. Het materiaal is erg buigbaar en makkelijk in te snijden met een scherp mes. Ben je een beetje handig? Dan kun je het vast en zeker zelf. Als je dat niet bent, hebben we genoeg vakmanschap in huis om de vloer bij je thuis te installeren.

Onderhoudsvriendelijk
Het gladde oppervlak is heel eenvoudig schoon te maken en schoon te houden. Dat moet ook wel, want het oppervlak slijt best wel snel. Tapijten in de woonkamer en een deurmat voor de deur is aan te raden. Houd uw vinyl zo schoon mogelijk. Eén keer in de week stofzuigen en dweilen is een pré. Hardnekkige vlekken in je vinyl? Je kunt er elk schoonmaakmiddel op los laten, dat schaadt de stof niet.

Duurzaam
Een goeie vinyl vloer kan zo’n 10 tot 20 jaar meegaan. Deze zijn van een dikte tussen 2 mm tot 3mm met een slijtlaag tussen 0,20 tot 0,70 millimeter. Je kunt de levensduur van uw vinyl vloer verlengen door het goed te onderhouden! Woontrends veranderen met het jaar. Mocht u over een aantal jaar van interieur willen wisselen, dan kunt u gemakkelijk een nieuwe vloer installeren.

Geluiddempend
De meeste vinyl vloeren hebben een geluiddempende werking. Voetstappen van uw kinderen zijn minder hoorbaar, ideaal voor een appartementswoning. Een rustig huishouden is waar iedereen naar streeft. Woon je in de stad en horen de buren je lopen? Of kun je niet echt muziek draaien of tv kijken door geluidsoverlast? Probeert u dan een vinyl vloer. In combinatie met een ondervloer kan het voldoen aan de eisen van Vereniging van Eigenaren (VvE) m.b.t. geluiddemping.Vochtbestendig
De afgelopen jaren is vinyl in kwaliteit vooruitgegaan. Ze zijn vochtbestendig en daarmee ook geschikt voor in de badkamer, keuken en het toilet. Een alternatief voor tegeltjes bijvoorbeeld.

Warm voor de voeten
Prettiger dan op een schone vinyl vloer loopt u niet in huis. Het is warm en comfortabel. Flexibel en passend voor een huis met vloerverwarming. De vloer geleid namelijk warmte. Radiatoren zijn daardoor niet meer nodig in huis. Dit scheelt u anders ingenomen meters loze ruimte!

Heeft vinyl ook nadelen? Ja, twee.
Vinyl is lastig om te verwijderen als het vast gelijmd is aan de ondervloer. Anders moet u de gehele vloerbedekking loshalen. Ook slechte kwaliteit vinyl vloeren kunnen een doorn in het oog zijn. Ze slijten snel en dan ontstaan er gaten in de vloer. Dat wilt natuurlijk niemand!


Wil jij persoonlijk advies?

NU AANVRAGEN!

Benieuwd of deze woonstijl bij jou past? Doe de quiz en ontdek welke stijl in jouw moodboard staat!

DOE DE QUIZ EN ONTVANG JOUW MOODBOARD

Op zoek naar meer interieur inspiratie?

Dé perfecte rolgordijnen op maat

Ben je op zoek naar nieuwe rolgordijnen op maat? Dan ben je bij Euretco aan het juiste adres. Ons aanbod bestaat uit verschillende hoogwaardig te noemen specialisten in woondecoratie. Daarom vind je bij Euretco altijd jouw perfecte rolgordijnen op maat! Ideaal voor bijvoorbeeld kleine ramen of een draai- en kiep- raam.

Welke vloer is geschikt voor kinderen en huisdieren?

Wil je een nieuwe vloer, maar heb je kinderen en/of huisdieren? Dan is het belangrijk om rekening te houden met welke vloer geschikt is. Een veilige en krasbestendige vloer is cruciaal wanneer je denkt aan kinderen en huisdieren thuis. Om de juiste keuze te maken hebben wij alles wat je moet weten op een rijtje gezet!

Welke vloer past er in een klassiek interieur?

Houd je van elegant, chique en sierlijk? De klassieke woonstijl is dan jouw perfecte match! De combinatie van warme kleuren en sierlijke vormen maken het een romantisch interieur. Je kan eenvoudig inspelen op materiaal, kleur en vorm. Maar welke vloer past het beste bij een klassiek interieur? Wij vertellen het je.