Vloeren

Vind de perfecte vloer voor iedere kamer

Wednesday, December 29, 2021

Wil jij persoonlijk advies?

NU AANVRAGEN!

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer voor in de badkamer, woonkamer, keuken, slaapkamer of misschien wel voor in het hele huis? Euretco biedt verschillende soorten vloeren aan, allemaal van topkwaliteit. In deze blog leggen we je graag uit hoe veel verschillende soorten vloeren er zijn. Tevens welke het beste past in jouw huis en waarom.

Laminaat
Laminaat is makkelijk te leggen en is heeft hetzelfde gevoel als een houten vloer. Het is een plaatmateriaal dat in verschillende laagjes is opgebouwd. Bij elkaar geperste houtvezels, met een kunststof beschermlaag dat uit losse panelen bestaat. Enigszins vergelijkbaar met parket. Het is goedkoper dan echt hout of parket en past perfect in bijvoorbeeld de woon- of slaapkamer.

Vinyl
Met een vinyl vloer kun je geluid goed dempen. Mocht je een appartement op de bovenverdieping hebben of kleine kinderen hebben, dan is het een ideale optie voor in de slaapkamer. Een kunststof vloer wordt aan de onderkant gelijmd en is geluiddempend. Net als bij laminaat zit er een extra beschermlaag over vinyl. Vaak is de beschermlaag decoratief, dat geeft een gaaf effect aan uw woonkamer. Dit type vloer is makkelijk in onderhoud, maar krast snel.

PVC
PVC is erg makkelijk te monteren, omdat het buigbaar is. Net als vinyl en laminaat is het opgebouwd uit lagen. In dit geval zijn het lagen kunststof. Doordat het zo flexibel is, geleid het goed. Het is verstandig om PVC te monteren in een huis of ruimte met vloerverwarming. Het is onderhoudsvriendelijk en kan worden besteld als klik- of plaksysteem of stroken.


Houten vloer
Een echte houten vloer is magnifiek. Dat wil iedereen in huis hebben. De textuur en het gevoel als je erop loopt geeft een heilzaam gevoel. Elke plank is anders en heeft zijn eigen vorm en kleine details, dat maakt het uniek. Je kunt een houten vloer onderhouden door de planken te schuren en lakken. Let wel op dat houten planken over tijd krimpen of uitzetten door vocht. Dat is iets waar je bij de aanschaf rekening mee moet houden. Geschikt voor elke ruimte.



Gietvloer
Deze vloer geeft een industriële look aan je huis. Het is wel een kouden vloer. Het kan gecombineerd worden met een vloerverwarming. Dit scheelt meters ruimte je gehele woning, want je hoeft geen radiatoren meer te installeren. De vloer is hevig bestand tegen slijtage. Je kunt een gietvloer niet verwijderen uit de woning, maar een vloer eroverheen leggen is makkelijk.


Tapijt
Heeft een zachte en warme uitstraling. Het brengt sfeer in uw huis en voelt prettig aan blote voeten. Opgelet! De vloer kan makkelijk vies worden en vangt stof. Veel stofzuigen is aan te raden. Voor in de slaapkamer of bovenverdieping is tapijt ideaal. Je hebt nooit meer direct koude voeten bij het opstaan. Wil je niet de hele woning of kamer aanleggen met tapijt? Het is ook verkrijgbaar in tegels.




Tegels
Dit hoort eigenlijk wel in je badkamer of in de keuken. Een tegelvloer is dan prettig, omdat het gemakkelijk is schoon te maken en het is waterbestendig. De vloer is enorm onderhoudsvriendelijk.


Heb je de perfecte vloer gevonden, maar toch nog vragen of wil je extra advies? Neem dan gerust contact met ons op!

Wil jij persoonlijk advies?

NU AANVRAGEN!

Benieuwd of deze woonstijl bij jou past? Doe de quiz en ontdek welke stijl in jouw moodboard staat!

DOE DE QUIZ EN ONTVANG JOUW MOODBOARD

Op zoek naar meer interieur inspiratie?

Dé perfecte rolgordijnen op maat

Ben je op zoek naar nieuwe rolgordijnen op maat? Dan ben je bij Euretco aan het juiste adres. Ons aanbod bestaat uit verschillende hoogwaardig te noemen specialisten in woondecoratie. Daarom vind je bij Euretco altijd jouw perfecte rolgordijnen op maat! Ideaal voor bijvoorbeeld kleine ramen of een draai- en kiep- raam.

Welke vloer is geschikt voor kinderen en huisdieren?

Wil je een nieuwe vloer, maar heb je kinderen en/of huisdieren? Dan is het belangrijk om rekening te houden met welke vloer geschikt is. Een veilige en krasbestendige vloer is cruciaal wanneer je denkt aan kinderen en huisdieren thuis. Om de juiste keuze te maken hebben wij alles wat je moet weten op een rijtje gezet!

Welke vloer past er in een klassiek interieur?

Houd je van elegant, chique en sierlijk? De klassieke woonstijl is dan jouw perfecte match! De combinatie van warme kleuren en sierlijke vormen maken het een romantisch interieur. Je kan eenvoudig inspelen op materiaal, kleur en vorm. Maar welke vloer past het beste bij een klassiek interieur? Wij vertellen het je.