Inspiratie

Vijf tips om meer licht in je interieur te halen

Monday, April 12, 2021

Wil jij persoonlijk advies?

NU AANVRAGEN!
Heb je het gevoel dat jouw interieur iets te donker is? Vaak komt dat niet perse door de lichtinval, maar door de inrichting en kleuren die je in je interieur gebruikt. Wij geven je 5 tips om meer licht in je interieur te halen!

  1. Lichte muren

Ga voor een lichte tint op de muren. Dit hoeft niet allemaal smetteloos wit te zijn, maar dit kunnen ook lichte aardetinten of pasteltinten zijn. Vooral een lichte muur naast of juist tegenover het raam kan voor veel licht zorgen door weerkaatsing. Donkere kleuren op de muren absorberen juist het licht. Het is dus beter om dit te vermijden.

  1. De juiste gordijnen

Gordijnen kunnen een groot verschil maken voor de hoeveelheid licht in jouw interieur. Voor meer licht is het het beste om voor gordijnen te gaan die licht van kleur zijn, of gordijnen die licht-doorlatend zijn. Gebruik je een combinatie van raamdecoratie en gordijnen? Zorg er dan voor dat de raamdecoratie licht-doorlatend is en de overgordijnen licht van kleur. Ook hierbij hoeft het niet allemaal wittinten te zijn maar kan je ook andere lichte tinten gebruiken.

  1. De kleur van de vloer

Ook de kleur van de vloer is belangrijk voor hoe licht je jouw interieur wilt, en je raadt het al, hoe lichter de kleur van je vloer, hoe lichter je interieur. Denk ook hier aan de weerkaatseing van het licht bij het raam. Probeer dus de vloer voor je raam zo veel mogelijk vrij te houden als je wilt dat het licht weerkaatst wordt door de vloer.

  1. De plaatsing van meubels

We hebben het al een beetje gehad over de weerkaatsing van licht op de vloer en de muren. Dit maakt de inrichting van je meubels extra belangrijk. Vermijd hoge meubels voor of rondom het raam. Deze houden het licht juist tegen. Ook kan je kiezen voor meubels die licht van kleur zijn. Deze zullen dan eerder het licht weerkaatsen dan absorberen.

  1. Laag contrast in kleur

Kijk eens naar het totaalplaatje van je interieur. Zit hier veel contrast in qua kleuren? Dit zorgt voor een minder licht interieur. Zorg daarom voor meer eenheid en egaliteit in je interieur. Zo kan je wel een mix en match doen van verschillende aardetinten, maar gebruik dan wel zoveel mogelijk de lichte varianten. Een laag contrast geeft het idee van een lichter interieur, omdat je ogen zich minder hoeven aan te passen per meubelstuk.

Met deze tips moet het wel lukken om meer licht in je interieur te krijgen. Gelijk op zoek naar een nieuwe vloer of gordijnen? Bekijk ons aanbod op de website of maak een afspraak in de winkel!

Wil jij persoonlijk advies?

NU AANVRAGEN!

Wil jij persoonlijk advies?

NU AANVRAGEN!

Benieuwd of deze woonstijl bij jou past? Doe de quiz en ontdek welke stijl in jouw moodboard staat!

DOE DE QUIZ EN ONTVANG JOUW MOODBOARD

Op zoek naar meer interieur inspiratie?

27
MAY 2019

Hoe maak je een goed moodboard?

Het samenstelen van een nieuw interieur begint bij het maken van een persoonlijk moodboard. Moodboards zijn ideaal om je eigen stijl te ontdekken en een eenheid in je interieur te creëren. Het maken van een moodboard kan soms best een opgave zijn, want hoe begin je? En wat voor foto's of plaatjes gebruik je? Wij geven jou hier wat tips en tricks voor het maken van een goed moodboard!

Inspiratie
3 min read
27
MAY 2019

Waar moet je op letten bij de aanschaf van gordijnen?

Het inrichten van je woning blijft een aardige klus gezien de vele keuzes die je moet maken. Ook op het gebied van gordijnen zijn er enorm veel opties waar je uit kunt kiezen. Van belang is natuurlijk wel om gordijnen te kiezen waar jij blij van wordt. Raamdecoratie is immers bepalend voor je interieur en hebben impact op de uitstraling. Maar, hoe kies je dan de juiste gordijnen? Wij hebben een checklist voor je opgesteld met de punten waarop je kunt letten bij de aanschaf van nieuwe gordijnen.

Inspiratie
3 min read
27
MAY 2019

Hoe vind je een vloer die bij je past?

Wil je een nieuwe vloer leggen, maar ben je er nog niet over uit welke vloer nu het beste bij jouw interieur past? Iedere vloer heeft zo zijn eigen voordelen en eigenschappen met betrekking tot de ruimte waar die in ligt. Met het volgende stappen plan helpen we je een handje in het vinden van de juiste vloer.

Inspiratie
3 min read