Inspiratie

Verschillende stijlelementen in je interieur, hoe verbind je deze?

Thursday, October 14, 2021

Wil jij persoonlijk advies?

NU AANVRAGEN!

Heb jij ook door de jaren heen verschillende items verzameld voor in je interieur, welke nu qua stijl niet helemaal bij elkaar passen? Geen zorgen! Dit betekent niet dat je een nieuw interieur moet gaan aanschaffen om wél 1 stijl te hebben, sterker nog, deze verschillende stijlelementen maken jouw interieur juist uniek en zijn prima met elkaar te verbinden. Wij hebben een aantal tips om je interieur tot een geheel te brengen en om die verschillende elementen nog mooier tot zijn recht te laten komen.

 

Maak een keuze uit jouw elementen

Met veel verschillende stijlelementen in je interieur zal er hier en daar toch een keuze gemaakt moeten worden. Kies een element uit wat je echt veel terug wilt laten komen in de woonkamer. Alles wat daar niet helemaal bij past kan wellicht worden geruild met een item uit een andere kamer. Misschien staan die gordijnen van de werkkamer wel heel goed bij de meubels in de woonkamer! Wees vooral niet bang om dingen uit te proberen wat wel goed staat en wat minder goed staat.

Komt het er toch op neer dat een item uit het interieur nergens goed bijpast? Dan zou je deze eventueel weg kunnen laten of vervangen met iets wat welbij de nieuwe stijl past.

 

Kies een paar hoofdkleuren

Welke kleuren je binnen stijlelementen vooral in je interieur wil teruglaten komen? Denk hierbij aan de items die je al hebt. Heb je bijvoorbeeld eenstoel in een felle kleur die je wilt houden? Ga dan voor 1 fellere kleur waar wat accessoires en wellicht de gordijnen bij aan kunnen sluiten, met daarnaast wat meer natuurlijkere hoofdkleuren waar de andere meubels weer goed bij passen. Probeer ongeveer 3 tinten per hoofdkleur te gebruiken, zo wordt het niet te druk.

Houdt ook rekening met de vloer. Heb je een licht kleur vloer? Dan voegen donkere tonen in het interieur net iets meer toe. Heb je juist een donkere vloer? Dan kunnen lichte tinten juist mooier staan.

 

Vergeet de accessoires niet

De accessoires zullen de verschillende elementen en kleuren de je hebt gekozen, verbinden met elkaar. Laat dus het groen van de gordijnen terugkomen bij de kussens op de bank, bij de lampenkap naast de muur, of juist bij de eetkamer stoelen. Zo zal het geen drukte van kleuren en elementen zijn, maar zal het juist meer een geheel vormen.

Omdat raamdecoratie en gordijnen vaak een grote rol spelen in de stijlelementen en kleuren van de kamer, is het belangrijk dat deze er goed bij passen. Speel ook met de lichtinval van de raamdecoratie en wat het met de kleuren in de kamer doet.

Nog meer inspiratie opdoen over de verschillende stijlelementen en hoe jedeze met elkaar kunt verbinden? Kijk dan verder op onze site!

Wil jij persoonlijk advies?

NU AANVRAGEN!

Benieuwd of deze woonstijl bij jou past? Doe de quiz en ontdek welke stijl in jouw moodboard staat!

DOE DE QUIZ EN ONTVANG JOUW MOODBOARD

Op zoek naar meer interieur inspiratie?

Hoe maak je een goed moodboard?

Het samenstelen van een nieuw interieur begint bij het maken van een persoonlijk moodboard. Moodboards zijn ideaal om je eigen stijl te ontdekken en een eenheid in je interieur te creëren. Het maken van een moodboard kan soms best een opgave zijn, want hoe begin je? En wat voor foto's of plaatjes gebruik je? Wij geven jou hier wat tips en tricks voor het maken van een goed moodboard!

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van gordijnen?

Het inrichten van je woning blijft een aardige klus gezien de vele keuzes die je moet maken. Ook op het gebied van gordijnen zijn er enorm veel opties waar je uit kunt kiezen. Van belang is natuurlijk wel om gordijnen te kiezen waar jij blij van wordt. Raamdecoratie is immers bepalend voor je interieur en hebben impact op de uitstraling. Maar hoe kies je dan de juiste gordijnen? Wij hebben een checklist voor je opgesteld met de punten waarop je kunt letten bij de aanschaf van nieuwe gordijnen.

Hoe vind je een vloer die bij je past?

Wil je een nieuwe vloer leggen, maar ben je er nog niet over uit welke vloer nu het beste bij jouw interieur past? Iedere vloer heeft zo zijn eigen voordelen en eigenschappen met betrekking tot de ruimte waar die in ligt. Met het volgende stappen plan helpen we je een handje in het vinden van de juiste vloer.