Inspiratie

Verschillende stijlelementen in je interieur, hoe verbind je deze?

Thursday, October 14, 2021

Wil jij persoonlijk advies?

NU AANVRAGEN!

Heb jij ook door de jaren heen verschillende items verzameld voor in je interieur, welke nu qua stijl niet helemaal bij elkaar passen? Geen zorgen! Dit betekent niet dat je een nieuw interieur moet gaan aanschaffen om wél 1 stijl te hebben, sterker nog, deze verschillende stijlelementen maken jouw interieur juist uniek en zijn prima met elkaar te verbinden. Wij hebben een aantal tips om je interieur tot een geheel te brengen en om die verschillende elementen nog mooier tot zijn recht te laten komen.

 

Maak een keuze uit jouw elementen

Met veel verschillende stijlelementen in je interieur zal er hier en daar toch een keuze gemaakt moeten worden. Kies een element uit wat je echt veel terug wilt laten komen in de woonkamer. Alles wat daar niet helemaal bij past kan wellicht worden geruild met een item uit een andere kamer. Misschien staan die gordijnen van de werkkamer wel heel goed bij de meubels in de woonkamer! Wees vooral niet bang om dingen uit te proberen wat wel goed staat en wat minder goed staat.

Komt het er toch op neer dat een item uit het interieur nergens goed bijpast? Dan zou je deze eventueel weg kunnen laten of vervangen met iets wat welbij de nieuwe stijl past.

 

Kies een paar hoofdkleuren

Welke kleuren je binnen stijlelementen vooral in je interieur wil teruglaten komen? Denk hierbij aan de items die je al hebt. Heb je bijvoorbeeld eenstoel in een felle kleur die je wilt houden? Ga dan voor 1 fellere kleur waar wat accessoires en wellicht de gordijnen bij aan kunnen sluiten, met daarnaast wat meer natuurlijkere hoofdkleuren waar de andere meubels weer goed bij passen. Probeer ongeveer 3 tinten per hoofdkleur te gebruiken, zo wordt het niet te druk.

Houdt ook rekening met de vloer. Heb je een licht kleur vloer? Dan voegen donkere tonen in het interieur net iets meer toe. Heb je juist een donkere vloer? Dan kunnen lichte tinten juist mooier staan.

 

Vergeet de accessoires niet

De accessoires zullen de verschillende elementen en kleuren de je hebt gekozen, verbinden met elkaar. Laat dus het groen van de gordijnen terugkomen bij de kussens op de bank, bij de lampenkap naast de muur, of juist bij de eetkamer stoelen. Zo zal het geen drukte van kleuren en elementen zijn, maar zal het juist meer een geheel vormen.

Omdat raamdecoratie en gordijnen vaak een grote rol spelen in de stijlelementen en kleuren van de kamer, is het belangrijk dat deze er goed bij passen. Speel ook met de lichtinval van de raamdecoratie en wat het met de kleuren in de kamer doet.

Nog meer inspiratie opdoen over de verschillende stijlelementen en hoe jedeze met elkaar kunt verbinden? Kijk dan verder op onze site!

Wil jij persoonlijk advies?

NU AANVRAGEN!

Benieuwd of deze woonstijl bij jou past? Doe de quiz en ontdek welke stijl in jouw moodboard staat!

DOE DE QUIZ EN ONTVANG JOUW MOODBOARD

Op zoek naar meer interieur inspiratie?

Dé perfecte rolgordijnen op maat

Ben je op zoek naar nieuwe rolgordijnen op maat? Dan ben je bij Euretco aan het juiste adres. Ons aanbod bestaat uit verschillende hoogwaardig te noemen specialisten in woondecoratie. Daarom vind je bij Euretco altijd jouw perfecte rolgordijnen op maat! Ideaal voor bijvoorbeeld kleine ramen of een draai- en kiep- raam.

Welke vloer is geschikt voor kinderen en huisdieren?

Wil je een nieuwe vloer, maar heb je kinderen en/of huisdieren? Dan is het belangrijk om rekening te houden met welke vloer geschikt is. Een veilige en krasbestendige vloer is cruciaal wanneer je denkt aan kinderen en huisdieren thuis. Om de juiste keuze te maken hebben wij alles wat je moet weten op een rijtje gezet!

Welke vloer past er in een klassiek interieur?

Houd je van elegant, chique en sierlijk? De klassieke woonstijl is dan jouw perfecte match! De combinatie van warme kleuren en sierlijke vormen maken het een romantisch interieur. Je kan eenvoudig inspelen op materiaal, kleur en vorm. Maar welke vloer past het beste bij een klassiek interieur? Wij vertellen het je.