Inspiratie

Van Moodboard naar Droominterieur in 5 Stappen

Thursday, October 3, 2019

Wil jij persoonlijk advies?

NU AANVRAGEN!
Het moment is daar: je moodboard is perfect en je bent klaar om te klussen. Maar waar begin je? Een moodboard maken is een ding, maar een droominterieur creëren iets heel anders. Met dit stappenplan maak je van jouw droom op papier werkelijkheid.


1. Laat je adviseren


Met een goed moodboard kom je een heel eind, maar het is ook belangrijk om te kijken naar wat er daadwerkelijk mogelijk is in jouw interieur, wat aansluit bij jouw wensen en wat er qua budget wel en niet kan. Laat je adviseren door professionals die graag samen met jou kijken naar wat er mogelijk is binnen jouw budget en ruimte. Zo kun je een gericht plan van aanpak maken.

2. Maak een plattegrond


Eenmaal een keuze gemaakt van hoe het interieur eruit moet komen te zien, kun je beginnen met het maken van een plattegrond (op schaal). Zo kun je goed inschatten of wat je in je hoofd hebt niet te veel wordt en wat je precies nodig hebt om van jouw huidige interieur je droominterieur te maken. Probeer alles zo realistisch mogelijk in beeld te brengen, tot de stopcontacten aan toe. Dit gaat uiteindelijk heel veel gedoe schelen.


3. Leg de basis met de vloer, muren en raamdecoratie


Ieder droominterieur begint met de perfecte basis. Kies je voor een neutrale basis met lichte kleuren en kleed je jouw interieur aan met opvallende meubels en accessoires? Of wil je juist dat jouw vloer of muur een eyecatcher wordt? Het is belangrijk om hier veel aandacht aan te besteden en na te gaan wat écht bij jouw stijl past. Een vloer of muurkleur is namelijk net wat minder snel te vervangen dan een fauteuil of salontafel.

Kies voor de basis van je interieur een beperkt aantal kleuren. Je kunt hier vervolgens (contrasterende) kleuren uit je kleurenpalet aan toevoegen in de vorm van meubels en accessoires. Zo maak je een speels geheel van de ruimte. Ook raamdecoratie kan veel doen voor de sfeer en uitstraling van het interieur. Denk daar dus niet alleen op praktisch gebied over na. Het oog wil immers ook wat.

4. Meubels aanschaffen


Als de basis staat, kun je beginnen met het aanschaffen van meubels. Begin met de grote meubels zoals de bank, eettafel en kasten. Als je deze eenmaal hebt aangeschaft, kun je beter nadenken over de kleinere meubels en zorgen dat alles in jouw droominterieur perfect bij elkaar past. Wees daarbij ook niet bang om eyecatchers aan te schaffen. Een bank in een funky kleurtje of een stoere, massief houten eettafel tillen jouw interieur juist naar een hoger niveau.

5. Speel met licht en accessoires

Een interieur is pas jouw droominterieur als je er een persoonlijke touch aan geeft. Speel met accessoires. Maar denk ook vooral aan persoonlijke foto’s of bijvoorbeeld een antieke vaas van een familielid. Naast accessoires, is ook licht enorm belangrijk om jouw interieur af te maken. Maak een lichtplan en combineer groot licht, met intiem licht en spots. Zorg dat de delen van je interieur waar je het meest trots op bent letterlijk en figuurlijk in de spotlight worden gezet door een lichtbron. Zo accentueer je de mooiste elementen van de ruimte.

Wil jij persoonlijk advies?

NU AANVRAGEN!

Neem de tijd


Alle bovenstaande punten nemen wat tijd in beslag. Hoe graag je ook jouw nieuwe interieur wilt realiseren, probeer niet te gehaast door het stappenplan heen te lopen. Door met veel aandacht de juiste materialen en plaatsing uit te kiezen en professionele hulp te vragen waar nodig, wordt jouw nieuwe interieur mooier dan je ooit had durven dromen.

Wil jij persoonlijk advies?

NU AANVRAGEN!

De weg naar jouw nieuwe interieur begint hier


Als het goed is, weet jij nu precies wat je moet doen om van je huidige interieur jouw ideale woonruimte te maken. Kom je er nog niet helemaal uit met het maken van je moodboard? Dan helpen we je graag een handje met onze Woonstijlen Quiz! Na het beantwoorden van slechts een aantal vragen weten wij precies welke woonstijl het best bij jou past. Op basis daarvan maken onze interieuradviseurs een persoonlijk moodboard voor je. Zo zetten we samen de eerste stap in de weg naar jouw nieuwe interieur!

Benieuwd of deze woonstijl bij jou past? Doe de quiz en ontdek welke stijl in jouw moodboard staat!

DOE DE QUIZ EN ONTVANG JOUW MOODBOARD

Op zoek naar meer interieur inspiratie?

27
MAY 2019

Hoe maak je een goed moodboard?

Het samenstelen van een nieuw interieur begint bij het maken van een persoonlijk moodboard. Moodboards zijn ideaal om je eigen stijl te ontdekken en een eenheid in je interieur te creëren. Het maken van een moodboard kan soms best een opgave zijn, want hoe begin je? En wat voor foto's of plaatjes gebruik je? Wij geven jou hier wat tips en tricks voor het maken van een goed moodboard!

Inspiratie
3 min read
27
MAY 2019

Waar moet je op letten bij de aanschaf van gordijnen?

Het inrichten van je woning blijft een aardige klus gezien de vele keuzes die je moet maken. Ook op het gebied van gordijnen zijn er enorm veel opties waar je uit kunt kiezen. Van belang is natuurlijk wel om gordijnen te kiezen waar jij blij van wordt. Raamdecoratie is immers bepalend voor je interieur en hebben impact op de uitstraling. Maar, hoe kies je dan de juiste gordijnen? Wij hebben een checklist voor je opgesteld met de punten waarop je kunt letten bij de aanschaf van nieuwe gordijnen.

Inspiratie
3 min read
27
MAY 2019

Hoe vind je een vloer die bij je past?

Wil je een nieuwe vloer leggen, maar ben je er nog niet over uit welke vloer nu het beste bij jouw interieur past? Iedere vloer heeft zo zijn eigen voordelen en eigenschappen met betrekking tot de ruimte waar die in ligt. Met het volgende stappen plan helpen we je een handje in het vinden van de juiste vloer.

Inspiratie
3 min read