Inspiratie

Van Moodboard naar Droominterieur in 5 Stappen

Thursday, October 3, 2019

Wil jij persoonlijk advies?

NU AANVRAGEN!
Het moment is daar: je moodboard is perfect en je bent klaar om te klussen. Maar waar begin je? Een moodboard maken is een ding, maar een droominterieur creëren iets heel anders. Met dit stappenplan maak je van jouw droom op papier werkelijkheid.


1. Laat je adviseren


Met een goed moodboard kom je een heel eind, maar het is ook belangrijk om te kijken naar wat er daadwerkelijk mogelijk is in jouw interieur, wat aansluit bij jouw wensen en wat er qua budget wel en niet kan. Laat je adviseren door professionals die graag samen met jou kijken naar wat er mogelijk is binnen jouw budget en ruimte. Zo kun je een gericht plan van aanpak maken.

2. Maak een plattegrond


Eenmaal een keuze gemaakt van hoe het interieur eruit moet komen te zien, kun je beginnen met het maken van een plattegrond (op schaal). Zo kun je goed inschatten of wat je in je hoofd hebt niet te veel wordt en wat je precies nodig hebt om van jouw huidige interieur je droominterieur te maken. Probeer alles zo realistisch mogelijk in beeld te brengen, tot de stopcontacten aan toe. Dit gaat uiteindelijk heel veel gedoe schelen.


3. Leg de basis met de vloer, muren en raamdecoratie


Ieder droominterieur begint met de perfecte basis. Kies je voor een neutrale basis met lichte kleuren en kleed je jouw interieur aan met opvallende meubels en accessoires? Of wil je juist dat jouw vloer of muur een eyecatcher wordt? Het is belangrijk om hier veel aandacht aan te besteden en na te gaan wat écht bij jouw stijl past. Een vloer of muurkleur is namelijk net wat minder snel te vervangen dan een fauteuil of salontafel.

Kies voor de basis van je interieur een beperkt aantal kleuren. Je kunt hier vervolgens (contrasterende) kleuren uit je kleurenpalet aan toevoegen in de vorm van meubels en accessoires. Zo maak je een speels geheel van de ruimte. Ook raamdecoratie kan veel doen voor de sfeer en uitstraling van het interieur. Denk daar dus niet alleen op praktisch gebied over na. Het oog wil immers ook wat.

4. Meubels aanschaffen


Als de basis staat, kun je beginnen met het aanschaffen van meubels. Begin met de grote meubels zoals de bank, eettafel en kasten. Als je deze eenmaal hebt aangeschaft, kun je beter nadenken over de kleinere meubels en zorgen dat alles in jouw droominterieur perfect bij elkaar past. Wees daarbij ook niet bang om eyecatchers aan te schaffen. Een bank in een funky kleurtje of een stoere, massief houten eettafel tillen jouw interieur juist naar een hoger niveau.

5. Speel met licht en accessoires

Een interieur is pas jouw droominterieur als je er een persoonlijke touch aan geeft. Speel met accessoires. Maar denk ook vooral aan persoonlijke foto’s of bijvoorbeeld een antieke vaas van een familielid. Naast accessoires, is ook licht enorm belangrijk om jouw interieur af te maken. Maak een lichtplan en combineer groot licht, met intiem licht en spots. Zorg dat de delen van je interieur waar je het meest trots op bent letterlijk en figuurlijk in de spotlight worden gezet door een lichtbron. Zo accentueer je de mooiste elementen van de ruimte.

Neem de tijd


Alle bovenstaande punten nemen wat tijd in beslag. Hoe graag je ook jouw nieuwe interieur wilt realiseren, probeer niet te gehaast door het stappenplan heen te lopen. Door met veel aandacht de juiste materialen en plaatsing uit te kiezen en professionele hulp te vragen waar nodig, wordt jouw nieuwe interieur mooier dan je ooit had durven dromen.

Wil jij persoonlijk advies?

NU AANVRAGEN!

Benieuwd of deze woonstijl bij jou past? Doe de quiz en ontdek welke stijl in jouw moodboard staat!

DOE DE QUIZ EN ONTVANG JOUW MOODBOARD

Op zoek naar meer interieur inspiratie?

Dé perfecte rolgordijnen op maat

Ben je op zoek naar nieuwe rolgordijnen op maat? Dan ben je bij Euretco aan het juiste adres. Ons aanbod bestaat uit verschillende hoogwaardig te noemen specialisten in woondecoratie. Daarom vind je bij Euretco altijd jouw perfecte rolgordijnen op maat! Ideaal voor bijvoorbeeld kleine ramen of een draai- en kiep- raam.

Welke vloer is geschikt voor kinderen en huisdieren?

Wil je een nieuwe vloer, maar heb je kinderen en/of huisdieren? Dan is het belangrijk om rekening te houden met welke vloer geschikt is. Een veilige en krasbestendige vloer is cruciaal wanneer je denkt aan kinderen en huisdieren thuis. Om de juiste keuze te maken hebben wij alles wat je moet weten op een rijtje gezet!

Welke vloer past er in een klassiek interieur?

Houd je van elegant, chique en sierlijk? De klassieke woonstijl is dan jouw perfecte match! De combinatie van warme kleuren en sierlijke vormen maken het een romantisch interieur. Je kan eenvoudig inspelen op materiaal, kleur en vorm. Maar welke vloer past het beste bij een klassiek interieur? Wij vertellen het je.