Inspiratie

Interieurtrends voor 2023

Tuesday, February 21, 2023

Wil jij persoonlijk advies?

NU AANVRAGEN!

Het nieuwe jaar is van start. Hoog tijd om de interieurtrends op een rijtje te zetten. Misschien zie je door het aantal jaarlijkse trends door de bomen het bos niet meer, dus hier vind je de belangrijkste trends van 2023. Elke tip is gelijk toepasbaar in jouw huis. We zullen zien dat dat comfort en stijl centraal staan, maar dan functionaliteit en bewustzijn ook een steeds grotere rol gaan spelen. Hoe dit eruit kan komen te zien in jouw woning, lees je hieronder!

1. De natuur als inspiratie

We hebben een lange periode in ons huis doorgebracht, en kwamen een stuk minder buiten. Daarom verlangen we meer dan ooit naar de natuur. Hierdoor zien we steeds meer invloed van buiten in ons interieur. Het zal je dan ook niet verbazen dat de trendkleuren van 2023 gebaseerd zijn op aardetinten zoals oker, terra en beige. Wanneer je deze kleuren combineert met organische vormen en lijnen (rond), creëer je een fijn gevoel van thuis. > Je huis wordt een veilige, comfortabele basis wanneer je gebruik maakt van natuurlijke tinten en zachte materialen. Kies voor een rond afgewerkt vloerkleed of gordijnen van aaibare stof.

2. Thuiskantoor

Functionaliteit en gemak in je huis staan steeds hoger in het vaandel, naast de veilige plek om je terug te kunnen trekken. Zo zien we dat de meeste keukens tegenwoordig ook dienen als thuiswerkplek. Het is dus belangrijk om een plek te hebben waar je geconcentreerd te werk kunt gaan. Behoud de rust op het gebied van licht en privacy, tussen alle afleidingen van je thuiswerkplek door. > Houd afleiding buiten, en de focus binnen. Met gordijnen of raamdecoratie reguleer je de hoeveelheid lichtinval en de privacy van buitenaf. Hiermee creëer je een praktische kantoorplek.

3. Layering

Een nieuwe trend is layering. Hierbij meng je verschillende raambekleding op gelaagde wijze. De trend zorgt voor een warme sfeer in je huis. Het combineren van harde en zachte materialen geeft vooral een stijlvol effect. Het voegt karakter toe aan de ruimte én draagt bij aan de isolatie van je woning. Je hoeft een stuk minder hard te stoken om de gewenste temperatuur vast de houden.

> Pas layering toe door je gordijnen te combineren met zonwering, zoals zachte rolgordijnen of plissé. Of ga voor een stoere uitstraling met hardere materialen zoals hout of aluminium.

4. Duurzaam interieur

We willen ons huis in 2023 nog bewuster en duurzamer inrichten. Investeer dan ook op lange termijn. Kies voor gedegen en kwalitatieve materialen die een langere tijd mee gaan. Deze materialen met lange levensduur dragen veelal bij aan de isolatie van je woningen, en hoef je een stuk minder snel te vervangen.

> Ga in 2023 voor dikkere, zware gordijnen. Wol, velours of jacquard houdt temperaturen langer vast. Combineer met layering en je merkt een groot verschil in het energieverbruik van je huis.

Bovenstaande trends zijn gemakkelijk toe te passen in jouw huis. Hiermee creëer je de ideale woonomgeving, gebaseerd op jouw wensen en behoeften. Kies de trends die bij je passen en zet ze vervolgens om naar jouw stijl en smaak. Zo weet je zeker dat de interieurtrends van 2023 je huis tot je thuis maken.

Wil jij persoonlijk advies?

NU AANVRAGEN!

Benieuwd of deze woonstijl bij jou past? Doe de quiz en ontdek welke stijl in jouw moodboard staat!

DOE DE QUIZ EN ONTVANG JOUW MOODBOARD

Op zoek naar meer interieur inspiratie?

Dé perfecte rolgordijnen op maat

Ben je op zoek naar nieuwe rolgordijnen op maat? Dan ben je bij Euretco aan het juiste adres. Ons aanbod bestaat uit verschillende hoogwaardig te noemen specialisten in woondecoratie. Daarom vind je bij Euretco altijd jouw perfecte rolgordijnen op maat! Ideaal voor bijvoorbeeld kleine ramen of een draai- en kiep- raam.

Welke vloer is geschikt voor kinderen en huisdieren?

Wil je een nieuwe vloer, maar heb je kinderen en/of huisdieren? Dan is het belangrijk om rekening te houden met welke vloer geschikt is. Een veilige en krasbestendige vloer is cruciaal wanneer je denkt aan kinderen en huisdieren thuis. Om de juiste keuze te maken hebben wij alles wat je moet weten op een rijtje gezet!

Welke vloer past er in een klassiek interieur?

Houd je van elegant, chique en sierlijk? De klassieke woonstijl is dan jouw perfecte match! De combinatie van warme kleuren en sierlijke vormen maken het een romantisch interieur. Je kan eenvoudig inspelen op materiaal, kleur en vorm. Maar welke vloer past het beste bij een klassiek interieur? Wij vertellen het je.