Inspiratie

Interieuradvies aanvragen? 5 tips voor een goede voorbereiding

Monday, September 18, 2023

Wil jij persoonlijk advies?

NU AANVRAGEN!

Herken je het gevoel dat je je realiseert dat je woning toe is aan een make-over, maar je niet weet waar je moet beginnen? Geen zorgen, je bent niet de enige! Stap in de wereld waar jouw interieurdromen tot leven komen. Het aanvragen van professioneel interieuradvies kan een game changer zijn. Maar hoe bereid je je nou goed voor op een interieuradvies gesprek? In deze blog delen we hoe jij je goed kunt voorbereiden zonder stress. Laten we samen ontdekken hoe jij alles uit jouw interieuradvies kan halen. Jouw huis verdient tenslotte niets minder dan perfectie! 

Een interieuradvies; wat houdt dat in?

Allereerst, interieuradvies is een professionele dienst waarbij experts je advies geven over kleuren, indeling, meubels en decoratie van jouw huis. Hier zijn 5 tips die je zullen helpen bij de voorbereiding van jouw adviesgesprek.

  1. Jouw huis, jouw stijl

Ieder persoon heeft zijn eigen unieke smaak en stijl. Voordat je naar het interieuradvies gesprek gaat, is het van belang om te weten wat jouw eigen stijl is. Heb je nog geen idee welke stijl het best bij jou past? Begin met het verzamelen van inspiratie uit Pinterest, tijdschriften of sociale media. Maak een moodboard om de kleuren, patronen, materialen en texturen te visualiseren die jou aanspreken. Je kunt dit ook doen door het online moodboard op de website in te vullen. Dit helpt de interieuradviseur met het realiseren van de ideale woning die aan jouw interieur wensen voldoet!

  1. Stijlvol en budgetvriendelijk 

Als je van plan bent je woning een make-over te geven, is het handig om stil te staan bij je budget. Hoeveel ben je bereid en in staat te investeren in je interieur? Zorg ervoor dat je altijd realistisch blijft en eventuele extra kosten in overweging neemt. Zo loop je niet onverwachts tegen financiële verrassingen op. Voor hulp kan je online budgetadvies opvragen. Lukt het niet? Bespreek dit dan tijdens het adviesgesprek. 

  1. Unieke prioriteiten

Iedereen heeft unieke prioriteiten voor hun interieur. Het interieur moet niet alleen mooi zijn, maar ook passen bij jouw levensstijl. Sta daarom eens stil bij de volgende belangrijke vragen: 

  • Heb je kinderen of huisdieren? 
  • Werk je vaker thuis of op locatie? 
  • Vind je duurzaamheid belangrijk? 

Deze factoren kunnen van invloed zijn op het ontwerp van jouw ruimte. Bespreek dit met jouw adviseur. Zo creëer jij een kamer die mooi en functioneel is, maar ook bijdraagt aan een groenere toekomst.

  1. Eigen plek

Zodra je weet wat je wil, is het van belang om te kijken naar wat je kunt. Maak foto’s van je huidige interieur en neem deze mee naar het interieuradvies. Vergeet niet om ook de maten van de ruimte op te meten. Dit helpt de adviseur om efficiënt met de beschikbare ruimte om te gaan en gericht advies te geven. 

  1. Samen creëren wij jouw droomruimte

Interieuradviseurs zijn er om jouw ideale woning te realiseren, dus houdt je vooral niet in om vragen te stellen en om ideeën te delen. Open communicatie is essentieel voor een succesvolle en inspirerende samenwerking. 

Het aanvragen van interieuradvies is dé stap richting jouw droomruimte, en een goede voorbereiding is de sleutel tot succes. Het draait niet alleen om het kiezen van meubels en kleuren, maar ook om het ontdekken wat het beste bij jou past. Ontdek je stijl, bepaal je budget, kijk naar je levensstijl, en deel details van je ruimte met je adviseur. Verken jouw wensen en raak geïnspireerd. Heb je nog een stap in de goede richting nodig? Vul dan het online moodboard op de website in. Met professioneel interieuradvies creëren wij jouw ideale woning!

Wil jij persoonlijk advies?

NU AANVRAGEN!

Benieuwd of deze woonstijl bij jou past? Doe de quiz en ontdek welke stijl in jouw moodboard staat!

DOE DE QUIZ EN ONTVANG JOUW MOODBOARD

Op zoek naar meer interieur inspiratie?

Dé perfecte rolgordijnen op maat

Ben je op zoek naar nieuwe rolgordijnen op maat? Dan ben je bij Euretco aan het juiste adres. Ons aanbod bestaat uit verschillende hoogwaardig te noemen specialisten in woondecoratie. Daarom vind je bij Euretco altijd jouw perfecte rolgordijnen op maat! Ideaal voor bijvoorbeeld kleine ramen of een draai- en kiep- raam.

Welke vloer is geschikt voor kinderen en huisdieren?

Wil je een nieuwe vloer, maar heb je kinderen en/of huisdieren? Dan is het belangrijk om rekening te houden met welke vloer geschikt is. Een veilige en krasbestendige vloer is cruciaal wanneer je denkt aan kinderen en huisdieren thuis. Om de juiste keuze te maken hebben wij alles wat je moet weten op een rijtje gezet!

Welke vloer past er in een klassiek interieur?

Houd je van elegant, chique en sierlijk? De klassieke woonstijl is dan jouw perfecte match! De combinatie van warme kleuren en sierlijke vormen maken het een romantisch interieur. Je kan eenvoudig inspelen op materiaal, kleur en vorm. Maar welke vloer past het beste bij een klassiek interieur? Wij vertellen het je.