Inspiratie

Interieur opfleuren? Dit zijn de kleurentrends van 2023.

Tuesday, May 2, 2023

Wil jij persoonlijk advies?

NU AANVRAGEN!

Ben jij toe aan verandering in je interieur en wil je jouw woning weer een frisse look geven? Dan is het een goed idee om de kleurtrends van 2023 te overwegen. Hierdoor krijgt de ruimte weer een compleet nieuwe sfeer en stijl. In deze blog delen we niet alleen de kleurtrends van dit jaar, we laten ook zien hoe je ze combineert met verschillende woonstijlen. 

Viva Magenta en Happy Young

Laten we allereerst beginnen met de Kleur van het jaar 2023: Viva Magenta (uitgeroepen door Pantone). Deze opvallende kleur zorgt ervoor dat je echt een eyecatcher in je interieur creëert. Deze kleurencombinatie van roze, rood en paars past perfect bij de woonstijl Happy Young. Deze woonstijl wordt gekenmerkt door felle kleuren en artistieke meubels en accessoires in contrasterende kleuren. Als deze stijl in jouw interieur past, dan is Viva Magenta een echte must-have voor jou. Overweeg bijvoorbeeld om een mooie kussensloop in deze kleur aan te schaffen om te contrasteren met je bank, of hang in je slaapkamer gordijnen in deze tint op voor een romantische sfeer. 

Vining Ivy en Soft Industrial

Zijn felle kleuren toch niet helemaal jouw ding? Dan is Vining Ivy misschien een kleur voor jouw interieur. Het is een tint die met name bestaat uit blauwe en groene tinten. Het is een soort edelsteen kleur die rust en balans aan je interieur geeft. De woonstijl Soft Industrial is een goede match met deze kleur. Het geeft de stijl met stoere uitstraling van de robuuste materialen zoals metaal en beton een softere look. Bij deze woonstijl horen ook planten, deze gaan goed samen met Vining Ivy. Herken jij jouw interieur in deze stijl? Kies dan bijvoorbeeld voor een eetkamerstoel in deze trendkleur. Creëer een prachtig contrast in combinatie met een robuuste houten eettafel. 

Wild Wonder en Modern Minimal

Ben je misschien meer op zoek naar een zachte kleur? Dan is deze prachtige geel tint die zorgt voor een warme en uitnodigende uitstraling in je interieur, misschien een betere keuze. We hebben het over de trendkleur Wild Wonder. De woonstijl die past bij deze kleur is Modern Minimal. Deze stijl is er voor iedereen die houdt van een clean interieur. Het straalt eenheid uit en is vooral tijdloos. Wil je de kleur Wild Wonder als accentkleur toevoegen aan je interieur? Dan kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om een plaid, een schilderij of een vaas in deze zachte kleur. Op deze manier voeg je de tint subtiel toe aan je interieur, maar zorg je wel voor een frisse look.

Nordic Green en Pure Natural

Als laatste hebben we een kleur die zowel met warme als koele tinten te combineren is, hoewel hij een wat koelere uitstraling lijkt te hebben. We hebben het over de trendkleur Nordic Green. Deze Scandinavische licht groene tint zorgt voor frisheid en rust in je woning. Wanneer je deze kleur goed combineert, wordt hij sfeervol en warm. De natuurlijke materialen die bij de woonstijl Pure Natural passen, zijn goed samen te stellen met de trendkleur Nordic Green. De woonstijl Pure Natural kenmerkt zich vooral door de vele lichtinval in de woning. De kleur komt door veel licht ook het beste tot zijn recht en krijgt een warme uitstraling. Combineer het met houten meubels voor een Scandinavisch design. Overweeg bijvoorbeeld een kleed in de trendkleur op een houten lichte vloer. 

We hopen dat je na het lezen van deze blog geïnspireerd bent geraakt om je interieur op te fleuren met de trendkleuren van 2023. Ga aan de slag met de trendkleuren en kijk welke woonstijl en kleur het beste bij jouw interieur past! Wees niet bang om te combineren, zo krijgt jouw huis juist een eigen unieke stijl. 

Wil jij persoonlijk advies?

NU AANVRAGEN!

Benieuwd of deze woonstijl bij jou past? Doe de quiz en ontdek welke stijl in jouw moodboard staat!

DOE DE QUIZ EN ONTVANG JOUW MOODBOARD

Op zoek naar meer interieur inspiratie?

Dé perfecte rolgordijnen op maat

Ben je op zoek naar nieuwe rolgordijnen op maat? Dan ben je bij Euretco aan het juiste adres. Ons aanbod bestaat uit verschillende hoogwaardig te noemen specialisten in woondecoratie. Daarom vind je bij Euretco altijd jouw perfecte rolgordijnen op maat! Ideaal voor bijvoorbeeld kleine ramen of een draai- en kiep- raam.

Welke vloer is geschikt voor kinderen en huisdieren?

Wil je een nieuwe vloer, maar heb je kinderen en/of huisdieren? Dan is het belangrijk om rekening te houden met welke vloer geschikt is. Een veilige en krasbestendige vloer is cruciaal wanneer je denkt aan kinderen en huisdieren thuis. Om de juiste keuze te maken hebben wij alles wat je moet weten op een rijtje gezet!

Welke vloer past er in een klassiek interieur?

Houd je van elegant, chique en sierlijk? De klassieke woonstijl is dan jouw perfecte match! De combinatie van warme kleuren en sierlijke vormen maken het een romantisch interieur. Je kan eenvoudig inspelen op materiaal, kleur en vorm. Maar welke vloer past het beste bij een klassiek interieur? Wij vertellen het je.