Binnenzonwering

Inspiratie voor raamdecoratie in de zomer

Wednesday, December 29, 2021

Wil jij persoonlijk advies?

NU AANVRAGEN!

De zomer betekent frisse kleuren in huis! Door minder verzadigde en ingetogen kleuren te gebruiken voor raamdecoraties kun je op andere plekken in de kamer speelsere elementen introduceren. Op deze manier houdt het geheel van je interieur evenwicht.

 

Oversized gordijnen

Hoewel veel mensen nog steeds hun vraagtekens zetten bijdeze trend, zien we het steeds vaker terugkomen in interieurs. Oversized gordijnen zijn eigenlijk net iets te lang waardoor ze een stuk op de grondhangen. Houd er rekening mee dat het lastig schoonmaken is. Voordat je gaat stofzuigen en dweilen, knoop de gordijnen op!

 

Velours overgordijnen

Er zijn eigenlijk twee raamdecoratie trends die parallel aan elkaar lopen. Strakke jaloezieën op maat of decoratieve velours gordijnen. Velours is een materiaal en decoratiestijl die helemaal terug van weggeweest is. Net als bij verticaal bewegende gordijnen, kun je ook schuifgordijnen automatiseren. Dit is zeker geen overbodige luxe met delicate materialen. Hoe je dat doet? Plaats een box van Somfy op je gordijnrails. Het gordijn beweegt automatisch dankzij een motortje in de Somfy.

Een andere bijzondere trend is het handsfree openen van gordijnen. In dit geval is er eensensor die detecteert wanneer je dichtbij de gordijnen komt. Op deze manier kunt u de raamdecoratie bedienen zonder het aan te raken. Naast het gebruiksgemak blijven de gordijnen lange tijd in optimale conditie zonder vingerafdrukken en vuil.

Maatwerk raamdecoratie

Wij merken dat er steeds vaker wordt gekozen voor luxere raamdecoratie op maat. Dat klinkt heel duur, maar in de praktijk valt het vaak mee. Je kunt thuis het raamkozijn opmeten en direct gordijnen bestellen bij de webwinkel. Sommige winkels sturen je zelfs een paar stalen toe, zodat je er zeker van bent dat de kleur goed staat in je interieur.

 

Verduisterend in de slaapkamer

In de zomer komt de zon rond zes uur op, wat niet iedereen in het weekend op prijs zal stellen. Met gordijnen van verduisteringsmateriaal bepaal je zelf op welke tijdstippen je gaat slapen en weer opstaat. Bovendien heb je ook meer privacy omdat er geen licht meer door schijnt.

Wil jij persoonlijk advies?

NU AANVRAGEN!

Benieuwd of deze woonstijl bij jou past? Doe de quiz en ontdek welke stijl in jouw moodboard staat!

DOE DE QUIZ EN ONTVANG JOUW MOODBOARD

Op zoek naar meer interieur inspiratie?

Dé perfecte rolgordijnen op maat

Ben je op zoek naar nieuwe rolgordijnen op maat? Dan ben je bij Euretco aan het juiste adres. Ons aanbod bestaat uit verschillende hoogwaardig te noemen specialisten in woondecoratie. Daarom vind je bij Euretco altijd jouw perfecte rolgordijnen op maat! Ideaal voor bijvoorbeeld kleine ramen of een draai- en kiep- raam.

Welke vloer is geschikt voor kinderen en huisdieren?

Wil je een nieuwe vloer, maar heb je kinderen en/of huisdieren? Dan is het belangrijk om rekening te houden met welke vloer geschikt is. Een veilige en krasbestendige vloer is cruciaal wanneer je denkt aan kinderen en huisdieren thuis. Om de juiste keuze te maken hebben wij alles wat je moet weten op een rijtje gezet!

Welke vloer past er in een klassiek interieur?

Houd je van elegant, chique en sierlijk? De klassieke woonstijl is dan jouw perfecte match! De combinatie van warme kleuren en sierlijke vormen maken het een romantisch interieur. Je kan eenvoudig inspelen op materiaal, kleur en vorm. Maar welke vloer past het beste bij een klassiek interieur? Wij vertellen het je.