Inspiratie

In 5 stappen naar een stoer interieur

Wednesday, December 29, 2021

Wil jij persoonlijk advies?

NU AANVRAGEN!

Het koffietentje op de hoek, de kapper en menig meubelzaak hebben het al: een stoere, industriële look. Helemaal hip en van nu. Waar we vroeger bij industrieel al snel aan een enorm, verlaten fabriekspand dachten, is het nu een trend die de interieur wereld overneemt. En goed nieuws: je hebt geen verlaten fabriekspand nodig om een industriële look in je huis te creëren. Met deze 5 stappen haal je zo een stoer interieur in huis.

1. Natuurlijke tinten
Een stoere look creëer je al snel door de basistinten natuurlijk te houden. Denk aan witte, zwarte, grijze en bruine kleuren.Kies een van deze kleuren om rust te creëren in je interieur. Een veel gekozen tint voor een industriële look is grijs, vanwege zijn stoere karakter. Dit kun je bijvoorbeeld doorvoeren in je vloer. Ga voor een PVC vloer in een stoere betonlook of juist een houtlook om het wat warmer te houden.

2. Stoere (grote) planten
Bang dat bovenstaande kleuren te ‘saai’ worden?Wel nee. Combineer ze met veel groen en je creëert een stoer, maar toch warm interieur. Grote, robuuste (vet)planten doen het goed in een stoer interieur en vormen een soort urban jungle. Speel ook met accessoires. De stoere vloerkleden. van Desso tillen je industriële interieur naar een nóg hoger niveau. De Desso Denim collectie bijvoorbeeld past perfect bij jouw stoere woonstijl.



3. Grove materialen
Materialen als staal, metaal, beton en hout vloeren de boventoon in een stoer interieur. Grote, stalen lampen, een robuust houten tafel met stalen poten en een betonnen gietvloer: allemaal maken ze je stoere interieur af. Maar vergeet ook zeker je raamdecoratie niet. Deze maakt jouw 'Industrial' interieur helemaal af. Ga bijvoorbeeld voor zwart houten jaloezieën met een strak zwarte ladder band.

4. Grote robuuste meubelen
Bovenstaande grove materialen komen naast in de vloer en raamdecoratie ook goed tot hun recht in grote, robuuste meubelen. Denk aan een grote salon- of eettafel en grote stellingkasten. Een stoer, op maat gemaakt, vloerkleed eronder om deze met elkaar te verbinden en je bent klaar.

5. Vintage vondsten
Een onbewerkte, houten kist, een vintage platenspeler een oude lockerkast óf houten stoelen, zijn stuk voor stuk vintage parels die je interieur in een klap stoerder maken. Bij een kringloopwinkel scoor je zulke meubels en accessoires voor een prikkie.

Wil je advies over hoe je jouw huis om kan toveren tot een stoer interieur? Kom langs in onze winkel en laat je adviseren.

 

Wil jij persoonlijk advies?

NU AANVRAGEN!

Benieuwd of deze woonstijl bij jou past? Doe de quiz en ontdek welke stijl in jouw moodboard staat!

DOE DE QUIZ EN ONTVANG JOUW MOODBOARD

Op zoek naar meer interieur inspiratie?

Dé perfecte rolgordijnen op maat

Ben je op zoek naar nieuwe rolgordijnen op maat? Dan ben je bij Euretco aan het juiste adres. Ons aanbod bestaat uit verschillende hoogwaardig te noemen specialisten in woondecoratie. Daarom vind je bij Euretco altijd jouw perfecte rolgordijnen op maat! Ideaal voor bijvoorbeeld kleine ramen of een draai- en kiep- raam.

Welke vloer is geschikt voor kinderen en huisdieren?

Wil je een nieuwe vloer, maar heb je kinderen en/of huisdieren? Dan is het belangrijk om rekening te houden met welke vloer geschikt is. Een veilige en krasbestendige vloer is cruciaal wanneer je denkt aan kinderen en huisdieren thuis. Om de juiste keuze te maken hebben wij alles wat je moet weten op een rijtje gezet!

Welke vloer past er in een klassiek interieur?

Houd je van elegant, chique en sierlijk? De klassieke woonstijl is dan jouw perfecte match! De combinatie van warme kleuren en sierlijke vormen maken het een romantisch interieur. Je kan eenvoudig inspelen op materiaal, kleur en vorm. Maar welke vloer past het beste bij een klassiek interieur? Wij vertellen het je.