Inspiratie

In 5 stappen naar een modern minimal woonstijl

Thursday, September 16, 2021

Wil jij persoonlijk advies?

NU AANVRAGEN!

Basic, strak en clean zijn dé ingrediënten voor een modern minimal woonstijl. Zachte tinten en natuurlijke materialen creëren een minimalistische en luxe uitstraling. In de woonstijl modern minimal is het van belang om het gevoel van rust terug te brengen in huis. Hoe jij deze woonstijl kan creëren? Wij leggen het in 5 stappen voor je uit.

 

1.    Lichte basis modern minimal

De basis van Modern minimal is strak en clean. Muren en vloeren in lichte kleuren zorgen voor een minimalistische fundering. Kies bijvoorbeeld een lichte houttint voor een PCV vloer of een zachte aardtint voor de muur.

2.    Strakke modern minimal lijnen

De moderne toon wordt gezet door gebruik te maken van strakke lijnen. Van plinten tot raamdecoratie: Ga voor witte jaloezieën of een variant met lichte houttint. Zo creëer je zowel strakke lijnen als een rustige uitstraling.

 

3.    Creëer rust woonstijl

Ruim de boel op! Zonder een opgeruimd huiskan een strakke lichte basis niet genoeg rust geven om echt te relaxen in jouw huis. Het oog zal altijd de losse spullen opmerken, dus hup in de benen en opruimen maar.

4.    Kleuren modern minimal

Taupe, zand of donkerbruin, alle aardtinten zullen het perfecte kleurenpalet vormen voor de modern minimal woonstijl. Dit kleurenpalet gebruik je niet alleen voor de muren en vloeren, maar ook voor de decoratie in het huis zoals lampen en vazen.

5.    Natuurlijke materialen woonstijl

Wol, hout of linnen? Het gebruik van natuurlijke materialen creëert niet alleen rust, maar weerspiegelt ook een minimalistische uitstraling. Het zorgt dat het huis clean is en een aangenaam gevoel van rust biedt. Thuis was nog nooit zo fijn!

 

Kan jij niet wachten om aan de slag te gaan om jouw huis om te toveren in een modern minimal woonstijl? Kijk voor meer informatie op onze website!

Wil jij persoonlijk advies?

NU AANVRAGEN!

Benieuwd of deze woonstijl bij jou past? Doe de quiz en ontdek welke stijl in jouw moodboard staat!

DOE DE QUIZ EN ONTVANG JOUW MOODBOARD

Op zoek naar meer interieur inspiratie?

Hoe maak je een goed moodboard?

Het samenstelen van een nieuw interieur begint bij het maken van een persoonlijk moodboard. Moodboards zijn ideaal om je eigen stijl te ontdekken en een eenheid in je interieur te creëren. Het maken van een moodboard kan soms best een opgave zijn, want hoe begin je? En wat voor foto's of plaatjes gebruik je? Wij geven jou hier wat tips en tricks voor het maken van een goed moodboard!

Waar moet je op letten bij de aanschaf van gordijnen?

Het inrichten van je woning blijft een aardige klus gezien de vele keuzes die je moet maken. Ook op het gebied van gordijnen zijn er enorm veel opties waar je uit kunt kiezen. Van belang is natuurlijk wel om gordijnen te kiezen waar jij blij van wordt. Raamdecoratie is immers bepalend voor je interieur en hebben impact op de uitstraling. Maar, hoe kies je dan de juiste gordijnen? Wij hebben een checklist voor je opgesteld met de punten waarop je kunt letten bij de aanschaf van nieuwe gordijnen.

Hoe vind je een vloer die bij je past?

Wil je een nieuwe vloer leggen, maar ben je er nog niet over uit welke vloer nu het beste bij jouw interieur past? Iedere vloer heeft zo zijn eigen voordelen en eigenschappen met betrekking tot de ruimte waar die in ligt. Met het volgende stappen plan helpen we je een handje in het vinden van de juiste vloer.