Inspiratie

In 5 stappen naar de woonstijl Pure Natural

Wednesday, December 29, 2021

Wil jij persoonlijk advies?

NU AANVRAGEN!

Zachte tinten, natuurlijke materialen en een oase van rust: dat is de beste manier om de woonstijl Pure Natural te omschrijven. Met deze woonstijl creëer je meer eenheid in je interieur en laat je vooral kleurenen materialen uit de natuur terugkomen. Geen donkere kleuren of robuuste materialen, maar aarde tinten en ronde vormen staan centraal in deze woonstijl.Ben je ook toe aan meer eenheid en rust in je interieur? Met deze 5 stappent over je jouw interieur om naar de woonstijl Pure Natural.

 

1.     Een natuurlijke basis

Bij deze woonstijl is het natuurlijke kleurenpalet een belangrijke basis. Hier komen vooral aarde tinten en neutrale, zachte kleuren in terug. Bang dat het wat saai wordt met overal dezelfde kleur? Een combinatievan de verschillende neutrale kleuren zal dat voorkomen, maar probeer het wellicht te behouden.

 

2.     Speel met natuurlijk licht.

Door zoveel mogelijk natuurlijk licht in het interieur op te nemen wordt het lichte thema van de woonstijl nog meer benadrukt. De zachte touch van het licht zorgt voor een ontspannen en natuurlijk gevoel, wat goed aansluit bij de woonstijl.

Raamdecoratie speelt hierbij een belangrijke rol. Deze mag veel licht binnen laten. Dit kunnen bijvoorbeeld inbetweens of semi-transparante vouwgordijnen zijn. Ook zullen de kleuren van de raamdecoratie en/of gordijnen meespelen met het lichte effect.

 

3.     Een natuurlijke vloer

Een vloer met een natuurlijke look mag niet ontbreken. Zo kan je gaan voor een houten vloer van laminaat. Tegenwoordig zijn er veel verschillende hout-looks voor vloeren beschikbaar. Daarnaast kan je ook gaan voor een vloer van natuursteen zoals graniet, leisteen of marmer.  

Of ga je voor een vloer met een betonnen look? Dit geeft je interieur ook meer een industriële sfeer, maar is heel mooi te combineren met verschillende vloerkleden, bijvoorbeeld van wol, om het natuurlijke weer terug te brengen.

 

4.     Eeninterieur van natuurlijke materialen

Meubels en accessoires gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout, wol, leer of linnen zullen ook meewerken in het natuurlijke effectvan de woonstijl. Wees niet bang om te mixen met de verschillende soorten materialen. Dit brengt meer speelsheid in het interieur. Als je voor veelhouten meubels of accessoires gaat, probeer dan ook verschillende soorten hout uit.

 

5.     Ga voor ronde vormen

Niet alleen komen ronde vormen veel terug in de natuur, ze doorbreken het strakke en harde van rechte lijnen, wat weer inspeelt op de gezelligheid en de sfeer van het interieur. Dit kan je gebruiken bij de meubels, de accessoires, of juist allebei.

Ook inspiratie gekregen om je woonstijl om te toveren naar Pure Natural? Kijk dan voor meer informatie verder op de website!

Wil jij persoonlijk advies?

NU AANVRAGEN!

Benieuwd of deze woonstijl bij jou past? Doe de quiz en ontdek welke stijl in jouw moodboard staat!

DOE DE QUIZ EN ONTVANG JOUW MOODBOARD

Op zoek naar meer interieur inspiratie?

Dé perfecte rolgordijnen op maat

Ben je op zoek naar nieuwe rolgordijnen op maat? Dan ben je bij Euretco aan het juiste adres. Ons aanbod bestaat uit verschillende hoogwaardig te noemen specialisten in woondecoratie. Daarom vind je bij Euretco altijd jouw perfecte rolgordijnen op maat! Ideaal voor bijvoorbeeld kleine ramen of een draai- en kiep- raam.

Welke vloer is geschikt voor kinderen en huisdieren?

Wil je een nieuwe vloer, maar heb je kinderen en/of huisdieren? Dan is het belangrijk om rekening te houden met welke vloer geschikt is. Een veilige en krasbestendige vloer is cruciaal wanneer je denkt aan kinderen en huisdieren thuis. Om de juiste keuze te maken hebben wij alles wat je moet weten op een rijtje gezet!

Welke vloer past er in een klassiek interieur?

Houd je van elegant, chique en sierlijk? De klassieke woonstijl is dan jouw perfecte match! De combinatie van warme kleuren en sierlijke vormen maken het een romantisch interieur. Je kan eenvoudig inspelen op materiaal, kleur en vorm. Maar welke vloer past het beste bij een klassiek interieur? Wij vertellen het je.