Inspiratie

In 4 stappen naar een natuurlijk interieur

Thursday, April 13, 2023

Wil jij persoonlijk advies?

NU AANVRAGEN!

Ben jij toe aan een interieur wat rust en eenheid uitstraalt? Dan is een natuurlijk interieur iets voor jou! Zachte tinten, natuurlijke materialen en een oase van rust. Dat zijn de kenmerken van deze woonstijl. Je creëert met deze elementen meer eenheid in je interieur en je laat de kleuren en materialen uit de natuur terugkomen. Benieuwd hoe je jouw eigen interieur omtovert tot een natuurlijke ruimte? Lees dan snel verder. 

1. Neutrale basis 

Bij deze woonstijl hoort een natuurlijk kleurenpalet dat dient als basis voor de uitstraling van je interieur. Aardetinten, neutrale en zachte kleuren worden vaak gebruikt. Om eentonigheid te voorkomen kun je ervoor kiezen om de verschillende neutrale kleuren met elkaar te combineren. 

2. Natuurlijke materialen

Schaf interieur items aan die gemaakt zijn van natuurlijke materialen zoals wol, hout en linnen. Door deze elementen zal je al snel een geheel nieuwe uitstraling in je woonkamer krijgen die past bij de interieurstijl Pure Natural. Je zal misschien denken dat je bij één soort materiaal moet blijven, maar deze materialen moet je juist met elkaar combineren voor een minder alledaagse uitstraling! Neem bijvoorbeeld een houten vloer met een rieten vloerkleed. 

3. Organische vormen 

Om een zo natuurlijk mogelijke uitstraling te krijgen, is het belangrijk om alleen organische vormen te gebruiken in je interieur. Bovendien kun je verschillende vormen met elkaar combineren. Denk bijvoorbeeld aan een organische fauteuil, een ronde poef of een ovale salontafel. Het gebruik van deze vormen in je interieur zorgt voor een harmonieuze uitstraling en geeft een gevoel van rust en balans in de ruimte.

4. Breng de natuur naar binnen

Natuurlijke aspecten kunnen ook op een andere manier worden toegepast in je interieur. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van planten en bloemen in het huis. Ze voegen niet alleen wat kleur toe aan de neutrale uitstraling, maar ze zorgen ook dat de lucht gezuiverd wordt. Kies een plant waarvan de kleur wel gecombineerd kan worden met de natuurlijke kleuren van je interieur. Wil je niet te veel kleur aan je interieur toevoegen? Dan zijn Droogbloemen een goed alternatief omdat deze vaak neutraal van kleur zijn. 

Wil jij persoonlijk advies?

NU AANVRAGEN!

Benieuwd of deze woonstijl bij jou past? Doe de quiz en ontdek welke stijl in jouw moodboard staat!

DOE DE QUIZ EN ONTVANG JOUW MOODBOARD

Op zoek naar meer interieur inspiratie?

Dé perfecte rolgordijnen op maat

Ben je op zoek naar nieuwe rolgordijnen op maat? Dan ben je bij Euretco aan het juiste adres. Ons aanbod bestaat uit verschillende hoogwaardig te noemen specialisten in woondecoratie. Daarom vind je bij Euretco altijd jouw perfecte rolgordijnen op maat! Ideaal voor bijvoorbeeld kleine ramen of een draai- en kiep- raam.

Welke vloer is geschikt voor kinderen en huisdieren?

Wil je een nieuwe vloer, maar heb je kinderen en/of huisdieren? Dan is het belangrijk om rekening te houden met welke vloer geschikt is. Een veilige en krasbestendige vloer is cruciaal wanneer je denkt aan kinderen en huisdieren thuis. Om de juiste keuze te maken hebben wij alles wat je moet weten op een rijtje gezet!

Welke vloer past er in een klassiek interieur?

Houd je van elegant, chique en sierlijk? De klassieke woonstijl is dan jouw perfecte match! De combinatie van warme kleuren en sierlijke vormen maken het een romantisch interieur. Je kan eenvoudig inspelen op materiaal, kleur en vorm. Maar welke vloer past het beste bij een klassiek interieur? Wij vertellen het je.