Vloeren

Hoe vind je een vloer die bij je past?

Monday, April 12, 2021

Wil jij persoonlijk advies?

NU AANVRAGEN!

Wil je een nieuwe vloer leggen, maar ben je er nog niet over uit welke vloer nu het beste bij jouw interieur past? Iedere vloer heeft zo zijn eigen voordelen en eigenschappen met betrekking tot de ruimte waar die in ligt. Met het volgende stappen plan helpen we je een handje in het vinden van de juiste vloer.

VLOEREN KIEZEN IN EEN RUIMTE

De keuze van het materiaal is afhankelijk van de ruimte waarin de vloer komt te liggen. Denk bijvoorbeeld aan een keuken of badkamer. Deze vloer moet vochtbestendig of vlekbestendig zijn en dan is hout niet de meest verstandige keuze, een tegelvloer zou hier beter geschikt voor zijn. Misschien wil je wel tapijt in je slaap -of woonkamer. Wil je dan een kamerbreed tapijt of liever een tapijt op maat? Bepaal van te voren goed wat je in de ruimte gaat doen en welke eigenschappen de vloer daarvoor moet hebben.

HOE WORDT DE VLOER GEBRUIKT?

Woon je alleen? Samen? Heb je kinderen of huisdieren? Deze praktische aspecten spelen een rol in de keuze voor je vloer. Heb je huisdieren of kinderen kies dan PVC of laminaat beide soort vloeren van Moduleo gaan heel lang mee en zijn makkelijk te onderhouden. Het is belangrijk om te weten hoe intensief de vloer wordt gebruikt, hoelang de vloer mee moet gaan en of je misschien vloerverwarming wilt hebben, in dat geval kun je beter beton of natuur steen als vloer kiezen.

HET RUIMTELIJK EFFECT VAN VLOEREN

Ben je opzoek naar een vloer voor een kleine ruimte? Dan zorgen lichte en koele tinten er voor dat ruimte groter lijkt. Een lichte vloer reflecteert namelijk het licht waardoor de totale ruimte ook een stuk lichter wordt, je zou voor laminaat of PVC kunnen kiezen deze vloeren van Desso komen voor in verschillende (lichte) tinten en patronen.

Je kunt je lichte vloer ook combineren met lichte muren, zorg er wel voor dat je woonaccessoires een andere tint hebben zodat de ruimte niet te kil wordt. Kies daarentegen ook niet voor te drukke patronen, dit zorgt ervoor dat de ruimte weer een stuk kleiner oogt. Als je wilt dat de ruimte groter lijkt, kies dan voor een donkere tint vloer. In combinatie met lichtgekleurde muren oogt het geheel al een stuk groter.

WELKE PLINTEN BIJ WELKE VLOEREN?

Niet te vergeten en ook heel belangrijk, plinten. Kies je ervoor om je plinten in dezelfde kleur als je vloer te nemen, dan zorgt het voor een groter geheel. Kies je voor plinten die dezelfde kleur hebben als de muur, dan oogt je ruimte een stuk kleiner. Ben je er nog niet over uit welke kleur -of soort plinten je wilt hebben? Leg dan als eerste de vloer en maak achteraf gebruik van samples om te kijken wat je mooi vindt.

WELKE SOORT VLOER?

Uiteindelijk ga je je soort vloer kiezen van bijvoorbeeld Moduleo of Desso. Dit heeft puur met smaak te maken. Daarom hebben we hieronder een aantal voorbeelden vermeld:

  • Kurkvloer
  • Natuursteenvloer
  • Houtenvloer
  • Gietvloer
  • Betonvloer
  • PVC vloer
  • Parket vloer
  • Laminaatvloer
  • Tegelvloer

Heb je nog vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Wil jij persoonlijk advies?

NU AANVRAGEN!

Benieuwd of deze woonstijl bij jou past? Doe de quiz en ontdek welke stijl in jouw moodboard staat!

DOE DE QUIZ EN ONTVANG JOUW MOODBOARD

Op zoek naar meer interieur inspiratie?

Dé perfecte rolgordijnen op maat

Ben je op zoek naar nieuwe rolgordijnen op maat? Dan ben je bij Euretco aan het juiste adres. Ons aanbod bestaat uit verschillende hoogwaardig te noemen specialisten in woondecoratie. Daarom vind je bij Euretco altijd jouw perfecte rolgordijnen op maat! Ideaal voor bijvoorbeeld kleine ramen of een draai- en kiep- raam.

Welke vloer is geschikt voor kinderen en huisdieren?

Wil je een nieuwe vloer, maar heb je kinderen en/of huisdieren? Dan is het belangrijk om rekening te houden met welke vloer geschikt is. Een veilige en krasbestendige vloer is cruciaal wanneer je denkt aan kinderen en huisdieren thuis. Om de juiste keuze te maken hebben wij alles wat je moet weten op een rijtje gezet!

Welke vloer past er in een klassiek interieur?

Houd je van elegant, chique en sierlijk? De klassieke woonstijl is dan jouw perfecte match! De combinatie van warme kleuren en sierlijke vormen maken het een romantisch interieur. Je kan eenvoudig inspelen op materiaal, kleur en vorm. Maar welke vloer past het beste bij een klassiek interieur? Wij vertellen het je.