Vloeren

Hoe maak je het binnen gezellig met een vloerkleed?

Wednesday, December 29, 2021

Wil jij persoonlijk advies?

NU AANVRAGEN!

We zitten midden in de korte donkere dagen, terwijl de feestdagen om de hoek staan. Tijd om het in huis gezelliger te maken! Binnen in huis kan je met verschillende onderdelen de sfeer veranderen. Lees hier verder hoe je het perfecte vloerkleed kan kiezen voor meer in gezelligheid binnen in huis.

Afmetingen vloerkleed

We starten met de beste maat voor het vloerkleed. Dit ligt natuurlijk aan de grote van het huis en/of de kamer. Er zijn een tweetal aan standaard afmetingen:

-      120x170cm

-      160x230cm

Is de ruimte groter en wil je dat het vloerkleed meeroppervlakte bedekt dan zijn de volgende maten passend:

-      200x290cm

-      240x340cm

De locatie van het vloerkleed is ook een belangrijk deel om over na te denken. Een eerste optie kan zijn om het kleed te leggen onder de bank. Zo adviseren wij om onder een 2-zits bank een standaard maat te kiezen. Is de bank 3-zits of groter dan kan je kijken naar de grotere maten zoals200x290cm.

Naast de bank kan onder de eettafel ook een mooie plek zijn voor het vloerkleed. Al helemaal wanneer er tijdens de feestdagen vrienden en familie over de vloer komt om te dineren. Het mooiste is om te zorgen dat het vloerkleed aan beide kanten van de tafel een deel uitsteekt. Met een eettafel kan je denken aan minimaal een afmeting van 200cm, aangezien het mooiste is als alle stoelen ook op het vloerkleed staan.

 

Materiaal vloerkleed

Nu je de maat van het vloerkleed weet kan je een keuze maken welk materiaal je voorkeur heeft. Zo is er bij Desso een keuze uit hoogpolig of laagpolig. Wil je een luxe uitstraling? Dan is hoogpolig een goede optie. Dit materiaal vloerkleed werkt geluiddempend, isolerend en geeft extra comfort en warmte in het huis.

Er zitten ook zeker voordelen aan een laagpolig vloerkleed.Zo kan vuil zich minder verstoppen in het vloerkleed en is dit materiaal beter geschikt voor onder een eettafel, omdat het aanschuiven van stoelen eenvoudiger gaat.

 

Kleur vloerkleed

Last but not least, de kleur van het vloerkleed. Je kan zorgen dat het een uitblinker is in het interieur, maar ook zorgen dat het een verbindend element is.

Een kleurrijk vloerkleed valt op en creëert veel sfeer binnen in huis. Desso heeft een breed assortiment aan kleuren om een echte uitblinker te vinden. Het mooiste is om die kleur ook in andere accessoires terug te laten komen, zoals kussens en kaarsen.

Wil je toch iets minder opvallends? Kijk dan naar de rustige kleuren die jij al in het interieur hebt, bijvoorbeeld aardtinten. Laat deze dan terugkomen in het vloerkleed, dit zal zorgen voor een gezellige warme sfeer.

 

Jij weet nu hoe jij het tijdens de feestdagen gezellig kan maken in huis met een vloerkleed. Wil je meer info of een advies van een van onze experts? Neem dan contact met ons op!

 

Wil jij persoonlijk advies?

NU AANVRAGEN!

Benieuwd of deze woonstijl bij jou past? Doe de quiz en ontdek welke stijl in jouw moodboard staat!

DOE DE QUIZ EN ONTVANG JOUW MOODBOARD

Op zoek naar meer interieur inspiratie?

Dé perfecte rolgordijnen op maat

Ben je op zoek naar nieuwe rolgordijnen op maat? Dan ben je bij Euretco aan het juiste adres. Ons aanbod bestaat uit verschillende hoogwaardig te noemen specialisten in woondecoratie. Daarom vind je bij Euretco altijd jouw perfecte rolgordijnen op maat! Ideaal voor bijvoorbeeld kleine ramen of een draai- en kiep- raam.

Welke vloer is geschikt voor kinderen en huisdieren?

Wil je een nieuwe vloer, maar heb je kinderen en/of huisdieren? Dan is het belangrijk om rekening te houden met welke vloer geschikt is. Een veilige en krasbestendige vloer is cruciaal wanneer je denkt aan kinderen en huisdieren thuis. Om de juiste keuze te maken hebben wij alles wat je moet weten op een rijtje gezet!

Welke vloer past er in een klassiek interieur?

Houd je van elegant, chique en sierlijk? De klassieke woonstijl is dan jouw perfecte match! De combinatie van warme kleuren en sierlijke vormen maken het een romantisch interieur. Je kan eenvoudig inspelen op materiaal, kleur en vorm. Maar welke vloer past het beste bij een klassiek interieur? Wij vertellen het je.