Inspiratie

Hoe maak je een goed moodboard?

Monday, April 26, 2021

Wil jij persoonlijk advies?

NU AANVRAGEN!
Het samenstellen van een nieuw interieur begint bij het maken van een persoonlijk moodboard. Moodboards zijn ideaal om je eigen stijl te ontdekken en een eenheid in je interieur te creëren. Het maken van een moodboard kan soms best een opgave zijn, want hoe begin je? En wat voor foto's of plaatjes gebruik je? Wij geven jou hier wat tips en tricks voor het maken van een goed moodboard!

De basis

Bedenk eerst goed voor jezelf hoe je dit moodboard wilt maken. Ga je dit online doen? Of lekker ouderwets knippen en plakken? Online zijn er verschillende platforms die je kunt gebruiken. Een van die platforms is Pinterest, waarbij je allerlei afbeeldingen vast kan 'pinnen' voor jouw eigen moodboards. Ook Karwei biedt online een moodboard maker aan. Zo stel je makkelijk al een eigen moodboard samen! Toch liever iets op papier? Zorg er dan voor dat je genoeg tijdschriften en folders in huis hebt om te beginnen.

Wat zet je in jouw moodboard?

Als je een moodboard voor een bepaalde ruimte wilt maken, zoals inspiratie voor jouw huiskamer, is het belangrijk dat er vooral kleuren, vormen en materialen terug komen in je moodboard. Je moodboard gebruik je uiteindelijk om even op terug te kijken wanneer je aankopen gaat doen voor je huiskamer. Past het binnen de sfeer die je hebt vastgelegd? Als je dit bij al je aankopen doet, staan ze bijna gegarandeerd goed bij elkaar!

Belangrijk is dus dat je de basis en sfeer vast legt voor de ruimte. Kies een basiskleur die je het meeste in je interieur wilt laten terugkomen en ga daarna met kleuren te werk die daar bij passen en voeg contrasterende kleuren toe. Dit legt voornamelijk de toon vast voor welke sfeer je wilt creeëren. De basiskleur kan je weer terug laten komen in de meubels, muren, gordijnen of de vloer.

Ook is het belangrijk dat je alle verschillende hoeken van de ruimte vastlegt, dus niet alleen de belangrijke delen van de huiskamer, maar ook de details van gezellige hoekjes, het plafond en de vloer. De vloer, gordijnen en/of raamdecoratie zijn vaak bepalend voor je interieur, dus laat deze ook terug komen in je moodboard!

Hoe ga je verder te werk?

Als het goed is, zul je op gegeven moment merken dat jouw stijl een bepaalde kant op wijkt. Bepaalde kleuren en materialen komen waarschijnlijk steeds meer terug. Hiermee zorg je dat jouw moodboard niet alle kanten op gaat. De plaatjes die gebruikt worden, mogen best wisselen van ingezoomed op detail, wellicht de stof van een gordijn tot wat meer uitgezoomed. In het midden van je moodboard zet je vaak de belangrijkste afbeelding met de stijl waar je voornamelijk op wilt focussen.

Heb je ongeveer 10 foto's of plaatjes in je moodboard gezet? Dan is dit vaak al voldoende. Teveel foto's of plaatjes kan ervoor zorgen dat er teveel stijlelementen in terugkomen. Te weinig foto's of plaatjes legt de sfeer voor je huiskamer nog niet geheel vast. Neem er ook de tijd voor. Struin zo nu en dan het internet af of blader wat tijdschriften door voor nieuwe inspiratie.

We hopen dat deze tips je een beetje op weg helpen naar het maken van jouw moodboard. Alvast inspiratie opdoen voor jouw interieur moodboard? Bekijk dan onze site en sla wellicht alvast iets op!

Wil jij persoonlijk advies?

NU AANVRAGEN!

Benieuwd of deze woonstijl bij jou past? Doe de quiz en ontdek welke stijl in jouw moodboard staat!

DOE DE QUIZ EN ONTVANG JOUW MOODBOARD

Op zoek naar meer interieur inspiratie?

Hoe maak je een goed moodboard?

Het samenstelen van een nieuw interieur begint bij het maken van een persoonlijk moodboard. Moodboards zijn ideaal om je eigen stijl te ontdekken en een eenheid in je interieur te creëren. Het maken van een moodboard kan soms best een opgave zijn, want hoe begin je? En wat voor foto's of plaatjes gebruik je? Wij geven jou hier wat tips en tricks voor het maken van een goed moodboard!

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van gordijnen?

Het inrichten van je woning blijft een aardige klus gezien de vele keuzes die je moet maken. Ook op het gebied van gordijnen zijn er enorm veel opties waar je uit kunt kiezen. Van belang is natuurlijk wel om gordijnen te kiezen waar jij blij van wordt. Raamdecoratie is immers bepalend voor je interieur en hebben impact op de uitstraling. Maar hoe kies je dan de juiste gordijnen? Wij hebben een checklist voor je opgesteld met de punten waarop je kunt letten bij de aanschaf van nieuwe gordijnen.

Hoe vind je een vloer die bij je past?

Wil je een nieuwe vloer leggen, maar ben je er nog niet over uit welke vloer nu het beste bij jouw interieur past? Iedere vloer heeft zo zijn eigen voordelen en eigenschappen met betrekking tot de ruimte waar die in ligt. Met het volgende stappen plan helpen we je een handje in het vinden van de juiste vloer.