Inspiratie

Hoe breng je lente in je interieur?

Tuesday, April 6, 2021

Wil jij persoonlijk advies?

NU AANVRAGEN!

De dagen worden langer, de bloemen komen weer tevoorschijn en de zon begint ook meer te stralen: het is lente! Maar, hoe haal je dit lente gevoel mee naar binnen? De lente staat vaak voor een nieuw begin. Tijd dus om ook nieuwe frisheid in je interieur door te voeren. Wij geven je een paar manieren en tips hoe je lente in jouw interieur kunt brengen.

Frisse wind door je interieur

Lichte pastel kleuren geven echt dat lente gevoel. Tegenwoordig kan je veel accessoires zoals bijvoorbeeld kaarsen in die kleuren vinden. Haal de lente in huis door nieuwe accessoires toe te voegen of door oude accessoires te vervangen. Denk aan leuke gekleurde kussens op je bank, een mooie nieuwe vaas, of wellicht een nieuwe lamp in de huiskamer!

Ook een kleurrijke, vrolijke bos bloemen zorgt vaak voor vrolijkheid in huis en voegt nét dat voorjaarstintje aan het interieur toe. Iets minder onderhoud? Ga dan voor droogbloemen! Het makkelijke hiervan is dat ze zo lang kunnen blijven staan als dat jij wilt.

Ga voor iets nieuws

Een nieuw begin kan niet beter dan echt voor iets nieuws gaan! Daarom is het voorjaar hét moment om een nieuwe vloer te leggen. De kleur van de vloer is belangrijk en bepaald ook de uitstraling van je interieur. Dus ga je voor een lichte tint, of juist voor een donkere tint? Ga je voor laminaat met vissengraat patroon, of juist voor iets wat meer strak? Keuze genoeg!

Ook gordijnen kunnen een groot verschil maken. Bij een licht interieur kan je gaan voor een hoog contrast met donkere gordijnen of juist voor eenheid door lichtere gordijnen te plaatsen. Bij een licht interieur of lichte huiskamer krijg je, vooral met de schijnende zon, al snel dat voorjaarsgevoel.

Wil jij persoonlijk advies?

NU AANVRAGEN!

Nieuwe kleur op je muren

Echt toe aan iets nieuws? Ga dan voor een nieuwe kleur op je muur! Dit zorgt gelijk voor veel fleurigheid in je huis. Zo kan je gaan voor warme, fellere tinten, zoals oranje en rood, of voor vrolijke felle tinten, zoals geel of licht groen. Toch liever een minder felle kleur? Ook hierbij kan je denken aan pasteltinten of natuurlijke tinten. Dat nieuwe kleurtje op de muur zal echt zorgen voor een nieuwe en frisse look van je interieur.

Wil jij persoonlijk advies?

NU AANVRAGEN!

Haal buiten naar binnen

Naast een mooie bos bloemen of gedroogde bloemen geven bloeiende planten ook dat voorjaarsgevoel. Planten geven sowieso veel sfeer aan je interieur en ze staan weer net wat langer dan een bos bloemen, mits je ze goed verzorgd natuurlijk.

Een andere manier van buiten naar binnen halen kan natuurlijk ook door te spelen met raamdecoratie. Dit zorgt voor de hoeveelheid lichtinval in je huis, wat ook voor een lentegevoel kan zorgen. Zo kan je met plisségordijnen voor zowel lichtinval aan de boven- en onderkant zorgen en kan je optimaal genieten van de lentezon!

Heb je nu ook zo'n zin om je interieur op te frissen? Of zoek je nog meer inspiratie? Bekijk dan onze website of maak een afspraak om langs te komen bij onze winkel!

Benieuwd of deze woonstijl bij jou past? Doe de quiz en ontdek welke stijl in jouw moodboard staat!

DOE DE QUIZ EN ONTVANG JOUW MOODBOARD

Op zoek naar meer interieur inspiratie?

27
MAY 2019

Hoe maak je een goed moodboard?

Het samenstelen van een nieuw interieur begint bij het maken van een persoonlijk moodboard. Moodboards zijn ideaal om je eigen stijl te ontdekken en een eenheid in je interieur te creëren. Het maken van een moodboard kan soms best een opgave zijn, want hoe begin je? En wat voor foto's of plaatjes gebruik je? Wij geven jou hier wat tips en tricks voor het maken van een goed moodboard!

Inspiratie
3 min read
27
MAY 2019

Waar moet je op letten bij de aanschaf van gordijnen?

Het inrichten van je woning blijft een aardige klus gezien de vele keuzes die je moet maken. Ook op het gebied van gordijnen zijn er enorm veel opties waar je uit kunt kiezen. Van belang is natuurlijk wel om gordijnen te kiezen waar jij blij van wordt. Raamdecoratie is immers bepalend voor je interieur en hebben impact op de uitstraling. Maar, hoe kies je dan de juiste gordijnen? Wij hebben een checklist voor je opgesteld met de punten waarop je kunt letten bij de aanschaf van nieuwe gordijnen.

Inspiratie
3 min read
27
MAY 2019

Hoe vind je een vloer die bij je past?

Wil je een nieuwe vloer leggen, maar ben je er nog niet over uit welke vloer nu het beste bij jouw interieur past? Iedere vloer heeft zo zijn eigen voordelen en eigenschappen met betrekking tot de ruimte waar die in ligt. Met het volgende stappen plan helpen we je een handje in het vinden van de juiste vloer.

Inspiratie
3 min read