Haal de zomer in huis

Wednesday, December 29, 2021

Wil jij persoonlijk advies?

NU AANVRAGEN!

De zomer is een tijd van zonnestralen binnen en buiten. Interieurs zijn wat fleuriger; met prachtige bloemenpatronen en lichte tinten in het interieur. Fijn dus als je interieur de zomerse sfeer weerspiegelt. Je wil de zon zo veel mogelijk binnenlaten. Daarom kies je voor raamdecoratie dat zonlicht toegankelijk is. Tegelijk wil je de ramen kunnen afsluiten van de warmte. Hier volgen enkele suggesties om je een idee te geven hoe je de raamdecoratie kunt aanpassen op de zomer.

Een uitgebreid kleurenpallet

Als je bezig bent met de voorjaarsschoonmaak, overweeg dan de aanschaf van een nieuwe set raambekleding. Je kunt niet alleen de gordijnen vernieuwen, ook de hoezen van de stoelen en banken, kussenhoezen, plaids en vloerkleden. Schakel over op eenlichter kleurenpalet met pasteltinten. Je kunt ook hier en daar wat kleur toevoegen door bijvoorbeeld gedurfde plaids en vloerkleden met geometrische patronen neer te leggen. Of gebloemde kussens op de bank gebruiken.

 

Efficient en modern

Lichte gordijnen, vouwgordijnen, jaloezieën of lamellen zijn een geweldig idee voor de zomer. Jaloezieën in het bijzonder zijn mooi én praktisch, omdat ze gedeeltelijk of volledig kunnen worden verhoogd om zonlicht te kunnen reguleren. Daarnaast zorgen ze voor privacy van buiten. Lichtgekleurde jaloezieën en gordijnen kunnen de aanblik van je ramen in de zomer volledig veranderen.

 

Meubels opnieuw neerzetten

Meubilair dat te dicht tegen de muur staat kan een rommelig gevoel geven. Niet alleen kan het de hoeveelheid natuurlijk licht die door de ramen binnenkomt blokkeren en belemmeren. Het kan ook een afgesloten gevoel geven aan de kamer. Door de meubels te verplaatsen en de ramen vrij te houden, voorkom je dat het natuurlijke licht wordt geblokkeerd en maak je de. kamer lichter en luchtiger. Overweeg eventueel om tijdelijk een paar meubels die niet noodzakelijk zijn uit een kamer te verwijderen. Dit helpt om meerruimte te creëren en zorgt voor een betere natuurlijke verlichting van een kamer.

Vergeet niet 'n stukje groen

Planten in potten (natuurlijk of kunstmatig) in de buurt van ramen kunnen ook helpen omdat zomerse effect te creëren. Zet planten dicht bij ramen om de buitenlucht een beetje naar binnen te halen, zodat ze het natuurlijke zonlicht krijgen dat ze nodig hebben om te overleven. Overweeg om een vensterbank te maken met kleurrijke zomerbloeiers, wat kruiden of gewoon wat planten die weinig onderhoud nodig hebben.

Met deze paar stappen haal je gemakkelijk de zomer in huis. Behoefte aan meer advies om jouw interieur het hele jaar door fijn aan te laten voelen? Onze interieur adviseurs helpen je graag. Neem contact op voor advies!

Wil jij persoonlijk advies?

NU AANVRAGEN!

Benieuwd of deze woonstijl bij jou past? Doe de quiz en ontdek welke stijl in jouw moodboard staat!

DOE DE QUIZ EN ONTVANG JOUW MOODBOARD

Op zoek naar meer interieur inspiratie?

Dé perfecte rolgordijnen op maat

Ben je op zoek naar nieuwe rolgordijnen op maat? Dan ben je bij Euretco aan het juiste adres. Ons aanbod bestaat uit verschillende hoogwaardig te noemen specialisten in woondecoratie. Daarom vind je bij Euretco altijd jouw perfecte rolgordijnen op maat! Ideaal voor bijvoorbeeld kleine ramen of een draai- en kiep- raam.

Welke vloer is geschikt voor kinderen en huisdieren?

Wil je een nieuwe vloer, maar heb je kinderen en/of huisdieren? Dan is het belangrijk om rekening te houden met welke vloer geschikt is. Een veilige en krasbestendige vloer is cruciaal wanneer je denkt aan kinderen en huisdieren thuis. Om de juiste keuze te maken hebben wij alles wat je moet weten op een rijtje gezet!

Welke vloer past er in een klassiek interieur?

Houd je van elegant, chique en sierlijk? De klassieke woonstijl is dan jouw perfecte match! De combinatie van warme kleuren en sierlijke vormen maken het een romantisch interieur. Je kan eenvoudig inspelen op materiaal, kleur en vorm. Maar welke vloer past het beste bij een klassiek interieur? Wij vertellen het je.