Inspiratie

Groen huis: 4 stappen naar duurzaam interieur

Tuesday, November 14, 2023

Wil jij persoonlijk advies?

NU AANVRAGEN!

Duurzamer leven is op verschillende manieren te bereiken, waarbij het investeren in duurzaam interieur een goede eerste stap is. Benieuwd wat jij kunt bijdragen aan een groene(re) wereld? Met deze 4 stappen kun jij je interieur verduurzamen! 

Stap 1: Ga voor duurzame vloer(bedekking)

Je vloer vormt de basis van jouw interieur en is van groot belang bij het creëren van een duurzame leefomgeving. Er is een ruime keuze aan vloermaterialen die zowel stijlvol als milieuvriendelijk zijn, denk aan houten vloeren en vloeren die gemaakt zijn van gerecyclede materialen (zoals PVC vloeren). 

Het voordeel aan duurzame vloerbedekking is dat het lang mee gaat, wat betekent dat je minder vaak hoeft te vervangen en zo minder afval produceert. 

Stap 2: Kies je verf en behang met een groen tintje

Wil je je muren een make-over geven? Kies dan voor verf of behang met een lage milieubelasting. Kijk naar verfsoorten op waterbasis of behang gemaakt van gerecyclede materialen om de uitstoot van schadelijke stoffen te verminderen. 

Het gebruik van hoogwaardige en duurzame producten in je interieur helpt niet alleen om het milieu te beschermen, maar zorgt ook voor een betere luchtkwaliteit in je huis. 

Stap 3: Investeer in tijdloos meubilair

Hoogwaardig meubilair is de sleutel tot een duurzaam interieur. Kies voor meubels van duurzame materialen zoals hout met een keurmerk, denk aan FSC-gecertificeerd hout of gerecyclede metalen. Jouw investering in duurzame meubels is niet alleen gunstig voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Je hoeft namelijk minder snel je meubels te vervangen, omdat ze langer meegaan.

Jouw investering draagt bij aan een groenere toekomst terwijl het je huis een gevoel van tijdloze elegantie geeft!

Stap 4: Kies voor energiezuinige raamdecoratie

Raamdecoratie creëert niet alleen een warme sfeer in je huis maar maakt je huis ook energiezuiniger. Het is functioneel en kan de temperatuur in je huis reguleren zonder dat je meer energie hoeft te verbruiken. Zo ben je niet meer afhankelijk van de verwarmings- of koelsystemen die voor hoge kosten zorgen. 

Er zijn verschillende opties voor energiezuinige raambekleding, denk aan zonwerende rolgordijnen en isolerende gordijnen.

_________

In een wereld waar duurzaamheid steeds belangrijker wordt, bieden deze 4 stappen de sleutel tot een groenere levensstijl via je interieur. Door te investeren in duurzame vloerbedekking, milieuvriendelijke verf en behang, tijdloos meubilair, en energiezuinige raamdecoratie, kun je niet alleen je interieur opknappen, maar ook bijdragen aan een duurzamere wereld. Heb je hulp of inspiratie nodig? Kijk eens rond op de website voor een flinke dosis inspiratie!

Wil jij persoonlijk advies?

NU AANVRAGEN!

Benieuwd of deze woonstijl bij jou past? Doe de quiz en ontdek welke stijl in jouw moodboard staat!

DOE DE QUIZ EN ONTVANG JOUW MOODBOARD

Op zoek naar meer interieur inspiratie?

Dé perfecte rolgordijnen op maat

Ben je op zoek naar nieuwe rolgordijnen op maat? Dan ben je bij Euretco aan het juiste adres. Ons aanbod bestaat uit verschillende hoogwaardig te noemen specialisten in woondecoratie. Daarom vind je bij Euretco altijd jouw perfecte rolgordijnen op maat! Ideaal voor bijvoorbeeld kleine ramen of een draai- en kiep- raam.

Welke vloer is geschikt voor kinderen en huisdieren?

Wil je een nieuwe vloer, maar heb je kinderen en/of huisdieren? Dan is het belangrijk om rekening te houden met welke vloer geschikt is. Een veilige en krasbestendige vloer is cruciaal wanneer je denkt aan kinderen en huisdieren thuis. Om de juiste keuze te maken hebben wij alles wat je moet weten op een rijtje gezet!

Welke vloer past er in een klassiek interieur?

Houd je van elegant, chique en sierlijk? De klassieke woonstijl is dan jouw perfecte match! De combinatie van warme kleuren en sierlijke vormen maken het een romantisch interieur. Je kan eenvoudig inspelen op materiaal, kleur en vorm. Maar welke vloer past het beste bij een klassiek interieur? Wij vertellen het je.