Vloeren

De voor- en nadelen van een PVC vloer

Thursday, October 14, 2021

Wil jij persoonlijk advies?

NU AANVRAGEN!

Ga je binnenkort verhuizen of ben je toe aan een nieuwe vloer? Dan zoek je natuurlijk naar dé geschikte vloer voor jou. Wij helpen je graag met de juiste keuze maken door alle voor- en nadelen van een PVC vloervoor je op een rijtje te zetten. Lees hieronder verder.

Voordelen PVC vloer

Eenvoudig onderhoud

Een PVC vloer heeft een gladde oppervlakte, waardoor het eenvoudig schoon te maken is. De vloer kan ook goed tegen vocht, waardoor het onderhouden erg eenvoudig is. Het onderhoud kan gemakkelijk door stofzuigen en dweilen met reguliere reinigingsmiddelen.

 

Langdurig

In tegenstelling tot laminaat en vinyl vloeren gaat een PVC vloer langdurig mee. De vloer is erg sterk en door de slijtlaag ontstaan er nauwelijks grove beschadigingen.

 

Geluiddempend

Het is algemeen bekend dat de PVC vloer geluiddempend werkt. Dit is ideaal voor wanneer u in een tussenwoning woont om geluidoverlast te voorkomen. Dus de perfecte vloer om vrienden te worden met je buren!

 

Vervanging

Schade? Geen probleem. Delen van de PVC vloer kunnen worden eenvoudig worden vervangen. De losse stroken van de vloer kunnen individueel vervangen worden. Zo hoeft niet de gehele vloer aangepakt te worden wanneer er een paar beschadigingen zitten op een klein deel van de vloer.

 

Vloerverwarming

Wanneer het gaat om vloerverwarming is de PVC vloer de beste keuze. Een PVC vloer beschadigd niet bij een vloerverwarming. Het enige waar opgelet moet worden is het gebruiken van de juiste lijm, zodat die niet oplost door de warmte.

Nadelen PVC vloer

Basisvloer

Een PVC vloeren zijn erg dun en hebben daarom een basisvloer nodig die egaal is. Op deze manier voorkom je oneffenheden in de vloer en kan je langdurig genieten van de PVC vloer.

 

Prijs

Is het bedrag wat je kan uitgeven lager? In tegenstelling met een laminaatvloer moet je wel weten dat er bij een PVC vloer een prijskaartje aan zit. Je krijgt natuurlijk wel betere kwaliteit wanneer je kiest voor een PVC vloer.

 

Beschadiging

Steentjes, zand, huisdieren? Dit zijn de vijanden van een PVC vloer. Er ontstaan namelijk snel krassen op deze soort vloeren. Je kan krassen voorkomen door binnen in huis geen schoenen te dragen en tijdig de nagels van de huisdieren te knippen. Het is ook verstandig om met PVC vloeren eens in de twee jaar een onderhoudsbeurt te geven om langer te genieten van de vloer.

Kan jij niet wachten om een PVC vloer te kiezen die bij jou past? Onze specialist Moduleo weet precies wat jij nodig hebt en wij helpen je graag met het adviseren van de beste keuze!

Wil jij persoonlijk advies?

NU AANVRAGEN!

Benieuwd of deze woonstijl bij jou past? Doe de quiz en ontdek welke stijl in jouw moodboard staat!

DOE DE QUIZ EN ONTVANG JOUW MOODBOARD

Op zoek naar meer interieur inspiratie?

Dé perfecte rolgordijnen op maat

Ben je op zoek naar nieuwe rolgordijnen op maat? Dan ben je bij Euretco aan het juiste adres. Ons aanbod bestaat uit verschillende hoogwaardig te noemen specialisten in woondecoratie. Daarom vind je bij Euretco altijd jouw perfecte rolgordijnen op maat! Ideaal voor bijvoorbeeld kleine ramen of een draai- en kiep- raam.

Welke vloer is geschikt voor kinderen en huisdieren?

Wil je een nieuwe vloer, maar heb je kinderen en/of huisdieren? Dan is het belangrijk om rekening te houden met welke vloer geschikt is. Een veilige en krasbestendige vloer is cruciaal wanneer je denkt aan kinderen en huisdieren thuis. Om de juiste keuze te maken hebben wij alles wat je moet weten op een rijtje gezet!

Welke vloer past er in een klassiek interieur?

Houd je van elegant, chique en sierlijk? De klassieke woonstijl is dan jouw perfecte match! De combinatie van warme kleuren en sierlijke vormen maken het een romantisch interieur. Je kan eenvoudig inspelen op materiaal, kleur en vorm. Maar welke vloer past het beste bij een klassiek interieur? Wij vertellen het je.