Vloeren

De voor- en nadelen van een PVC vloer

Thursday, October 14, 2021

Wil jij persoonlijk advies?

NU AANVRAGEN!

Ga je binnenkort verhuizen of ben je toe aan een nieuwe vloer? Dan zoek je natuurlijk naar dé geschikte vloer voor jou. Wij helpen je graag met de juiste keuze maken door alle voor- en nadelen van een PVC vloervoor je op een rijtje te zetten. Lees hieronder verder.

Voordelen PVC vloer

Eenvoudig onderhoud

Een PVC vloer heeft een gladde oppervlakte, waardoor het eenvoudig schoon te maken is. De vloer kan ook goed tegen vocht, waardoor het onderhouden erg eenvoudig is. Het onderhoud kan gemakkelijk door stofzuigen en dweilen met reguliere reinigingsmiddelen.

 

Langdurig

In tegenstelling tot laminaat en vinyl vloeren gaat een PVC vloer langdurig mee. De vloer is erg sterk en door de slijtlaag ontstaan er nauwelijks grove beschadigingen.

 

Geluiddempend

Het is algemeen bekend dat de PVC vloer geluiddempend werkt. Dit is ideaal voor wanneer u in een tussenwoning woont om geluidoverlast te voorkomen. Dus de perfecte vloer om vrienden te worden met je buren!

 

Vervanging

Schade? Geen probleem. Delen van de PVC vloer kunnen worden eenvoudig worden vervangen. De losse stroken van de vloer kunnen individueel vervangen worden. Zo hoeft niet de gehele vloer aangepakt te worden wanneer er een paar beschadigingen zitten op een klein deel van de vloer.

 

Vloerverwarming

Wanneer het gaat om vloerverwarming is de PVC vloer de beste keuze. Een PVC vloer beschadigd niet bij een vloerverwarming. Het enige waar opgelet moet worden is het gebruiken van de juiste lijm, zodat die niet oplost door de warmte.

Nadelen PVC vloer

Basisvloer

Een PVC vloeren zijn erg dun en hebben daarom een basisvloer nodig die egaal is. Op deze manier voorkom je oneffenheden in de vloer en kan je langdurig genieten van de PVC vloer.

 

Prijs

Is het bedrag wat je kan uitgeven lager? In tegenstelling met een laminaatvloer moet je wel weten dat er bij een PVC vloer een prijskaartje aan zit. Je krijgt natuurlijk wel betere kwaliteit wanneer je kiest voor een PVC vloer.

 

Beschadiging

Steentjes, zand, huisdieren? Dit zijn de vijanden van een PVC vloer. Er ontstaan namelijk snel krassen op deze soort vloeren. Je kan krassen voorkomen door binnen in huis geen schoenen te dragen en tijdig de nagels van de huisdieren te knippen. Het is ook verstandig om met PVC vloeren eens in de twee jaar een onderhoudsbeurt te geven om langer te genieten van de vloer.

Kan jij niet wachten om een PVC vloer te kiezen die bij jou past? Onze specialist Moduleo weet precies wat jij nodig hebt en wij helpen je graag met het adviseren van de beste keuze!

Wil jij persoonlijk advies?

NU AANVRAGEN!

Benieuwd of deze woonstijl bij jou past? Doe de quiz en ontdek welke stijl in jouw moodboard staat!

DOE DE QUIZ EN ONTVANG JOUW MOODBOARD

Op zoek naar meer interieur inspiratie?

Hoe maak je een goed moodboard?

Het samenstelen van een nieuw interieur begint bij het maken van een persoonlijk moodboard. Moodboards zijn ideaal om je eigen stijl te ontdekken en een eenheid in je interieur te creëren. Het maken van een moodboard kan soms best een opgave zijn, want hoe begin je? En wat voor foto's of plaatjes gebruik je? Wij geven jou hier wat tips en tricks voor het maken van een goed moodboard!

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van gordijnen?

Het inrichten van je woning blijft een aardige klus gezien de vele keuzes die je moet maken. Ook op het gebied van gordijnen zijn er enorm veel opties waar je uit kunt kiezen. Van belang is natuurlijk wel om gordijnen te kiezen waar jij blij van wordt. Raamdecoratie is immers bepalend voor je interieur en hebben impact op de uitstraling. Maar hoe kies je dan de juiste gordijnen? Wij hebben een checklist voor je opgesteld met de punten waarop je kunt letten bij de aanschaf van nieuwe gordijnen.

Hoe vind je een vloer die bij je past?

Wil je een nieuwe vloer leggen, maar ben je er nog niet over uit welke vloer nu het beste bij jouw interieur past? Iedere vloer heeft zo zijn eigen voordelen en eigenschappen met betrekking tot de ruimte waar die in ligt. Met het volgende stappen plan helpen we je een handje in het vinden van de juiste vloer.