Vloeren

De voor- en nadelen van een houten vloer

Thursday, October 14, 2021

Wil jij persoonlijk advies?

NU AANVRAGEN!

Er zijn wel honderden verschillende soorten vloeren, maar hoe weet je nou welke het beste bij jou past? Wij hebben alle voor- en nadelen van een houten vloer op een rijtje gezet om jou een beter beeld te geven of dit de beste keuze is voor in jouw huis. Lees hieronder verder.

Voordelen houten vloer

Duurzaamheid

Tegenwoordig zijn we allemaal meer bezig met mens en milieu.Een houten vloer is een duurzame keuze, doordat deze is gemaakt om tientallen jaren mee te gaan. Je kan ook de keuze maken voor eco vriendelijk houten vloer, die niet schadelijk zijn voor het milieu.

 Wanneer het hout begint te slijten is dit eenvoudig op telossen door te schuren en opnieuw in de lak te zetten. De houten vloer kan er dus snel splitter nieuw uitzien en meer jaren meegaan. Je kan zelf voor de verandering een andere kleur lak gebruiken voor een nieuwe uitstraling in huis.Een houten vloer is dé tijdloze en duurzame keuze voor in jouw huis!

Kracht van een houten vloer

Een houten vloer is erg prettig als het gaat om beschadiging. In tegenstelling tot PVC vloeren en laminaat zijn houten vloeren van schade te herstellen. Als je zelf handig bent kan je dit zelf doen of je kan deze klus uitgeven aan een externe partij.

Naast het repareren van schade is een houten vloer ook fijn in onderhoud. Houten vloeren zijn eenvoudig schoon te houden met een speciaal reinigingsmiddel en een dweil. Net als bij andere vloeren kan je de vloer stofzuigen bij vuil en met de juiste middelen te onderhouden.

Bacterievrij hout

Vloerbedekking is dé broedplek voor bacteriën, waardoor ze zich minder snel bevinden op een houten vloer. Als er wel eventuele bacteriënaanwezig zijn kunnen die gemakkelijk verwijderd worden met normale onderhoud en schoonmaak.

Diverse houten vloeren

Een houten vloer is niet alleen beschikbaar in verschillende kleuren, maar ook in verschillende soorten. Elke houtsoort heeft een eigenuitstraling en eigenschappen die een aanvulling kunnen geven in je interieur.Wij helpen je graag met het adviseren voor de beste houten vloer voor jou.

Nadelen houten vloer

Niet watervast

Een houten vloer kan slecht tot vrijwel niet tegen water.Het is daarom belangrijk om dit te voorkomen en als de houten vloer wel in aanraking komt met water dit direct op te ruimen. Hou er bijvoorbeeld rekening mee dat een drinkbak van de huisdieren beter op een mat of opvangschaal neergezet worden.


Seizoensgebonden vloer

Het tot leven brengen van het huis is een van de eigenschappen van een houten vloer. Het kan zo zijn dat een houten vloer kan werken of krimpen in de winter of zomer. De eigenschap komt vooral voor bij bepaalde soorten hout en wij helpen graag bij het adviseren hierover.

 

Vloerverwarming

Een houten vloer en een vloerverwarming is niet een ideale combinatie. De vloerverwarming zorgt dat de houten vloer erg droog wordt wat kan leiden tot scheuren in het hout. Er komt meer onderhoud bij kijken wanneer er wordt gekozen voor deze combinatie.

 

Een houten vloer heeft dus veel voordelen, maar kent ook zeker zijn nadelen. Wil je meer weten, advies of een houten vloer iets is voor jou of kan je niet wachten op een prachtige houten vloer van Desso? Wij helpen je graag verder!

Wil jij persoonlijk advies?

NU AANVRAGEN!

Benieuwd of deze woonstijl bij jou past? Doe de quiz en ontdek welke stijl in jouw moodboard staat!

DOE DE QUIZ EN ONTVANG JOUW MOODBOARD

Op zoek naar meer interieur inspiratie?

Dé perfecte rolgordijnen op maat

Ben je op zoek naar nieuwe rolgordijnen op maat? Dan ben je bij Euretco aan het juiste adres. Ons aanbod bestaat uit verschillende hoogwaardig te noemen specialisten in woondecoratie. Daarom vind je bij Euretco altijd jouw perfecte rolgordijnen op maat! Ideaal voor bijvoorbeeld kleine ramen of een draai- en kiep- raam.

Welke vloer is geschikt voor kinderen en huisdieren?

Wil je een nieuwe vloer, maar heb je kinderen en/of huisdieren? Dan is het belangrijk om rekening te houden met welke vloer geschikt is. Een veilige en krasbestendige vloer is cruciaal wanneer je denkt aan kinderen en huisdieren thuis. Om de juiste keuze te maken hebben wij alles wat je moet weten op een rijtje gezet!

Welke vloer past er in een klassiek interieur?

Houd je van elegant, chique en sierlijk? De klassieke woonstijl is dan jouw perfecte match! De combinatie van warme kleuren en sierlijke vormen maken het een romantisch interieur. Je kan eenvoudig inspelen op materiaal, kleur en vorm. Maar welke vloer past het beste bij een klassiek interieur? Wij vertellen het je.