Binnenzonwering

De voor- en nadelen van de verschillende binnenzonwering op een rij

Thursday, September 23, 2021

Wil jij persoonlijk advies?

NU AANVRAGEN!

Gordijnen

Laten we beginnen met de meest voorkomen de binnenzonwering: gordijnen. De stof van gordijnen is in verschillende soorten en kleuren te verkrijgen. Van transparant tot verduisterend en van lichtroze tot pikzwart.

Gordijnen zijn de basis van de aankleding van je huis. Dit snappen ze bij Artelux als geen ander. Aangezien er eindeloos veel varianten zijn, passen gordijnen in bíjna ieder interieur.

Toch hebben gordijnen niet alleen voordelen. Zo nemen ze relatief veel ruimte in beslag. Dit kan vooral lastig zijn wanneer je ramen of deuren hebt die naar binnen openslaan. Daarnaast houden gordijnen en hoop stof vast en zijn ze lastig schoon te maken. Gelukkig hangt dit af van het type- en de samenstelling van het gordijn. Wij geven graag advies over het beste onderhoud van jouw gordijnen.

Rolgordijnen

Net als met gordijnen, zijn rolgordijnen in eenhoop verschillende varianten te vinden. Niet alleen zijn rolgordijnen veelzijdig, ze zijn ook nog eens makkelijk te bevestigen, bedienen en schoon te maken. Ideaal te onderhouden dus.

Hoewel er veel variatie is in rolgordijnen van Luxaflex, blijft er een ding altijd hetzelfde: de vorm. Een simpel, minimalistisch vlak. Perfect als je houdt van een strakke uitstraling, maar minder passend als liever gaat voor een uitgesproken interieur. Daarnaast kun je met rolgordijnen weinig doen tegen de lichtinval.

Vouwgordijnen

Een andere variatie op het klassieke gordijn, zijn vouwgordijnen. Deze kun je zelf tot de gewenste hoogte opvouwen. Doordat deze gordijnen opvouwen, zijn ze sfeervoller dan bijvoorbeeld rolgordijnen. Als je vouwgordijnen neemt van een mooie, linnen stof kunnen ze zelfs doorgaan als eye catcher. Ze hebben een landelijke uitstraling die je interieur net wat extra’s geeft.

Door de unieke uitstraling, passen rolgordijnen niet in ieder interieur. Daarnaast nemen de gordijnen een groot deel van het raam in beslag en verminderen ze de lichtinval. Ook wanner ze opgevouwen zijn.

Jaloezieën

Van jaloezieën zijn verschillende varianten verkrijgbaar. Zo heb je aluminium jaloezieën, maar ook bamboe en houten varianten. Door de variatie in kleuren en materiaal, passen jaloezieën in veel verschillende interieurs en ruimtes. Zo hebben houten jaloezieën een moderne, luxe uitstraling en zijn PVC jaloezieën perfect voor inde keuken. Mits je een goede afzuigkap hebt en er af en toe een raam openstaat. Daarnaast zijn jaloezieën van Luxaflex gemakkelijk schoon te maken en heb je demogelijkheid om licht gedeeltelijk binnen te laten komen.

De mogelijkheden van houten jaloezieën zijn nu helaas nog wat beperkt. Ook kunnen ze niet goed tegen hitte en vocht, waardoor ze niet geschikt zijn voor keukens en badkamers. Aluminium varianten zijn daarvoor wel geschikt, maar deze kunnen kil overkomen. Dit kun je echter snel oplossen door de juiste kleur te kiezen.

Heb je hulp nodig met beslissen welk soort binnenzonwering van Luxaflex het best bij jouw interieur en wensen past? Kom langs in onze winkel en laat je adviseren. Onze adviseurs helpen je graag de juiste keuze te maken.


Wil jij persoonlijk advies?

NU AANVRAGEN!

Benieuwd of deze woonstijl bij jou past? Doe de quiz en ontdek welke stijl in jouw moodboard staat!

DOE DE QUIZ EN ONTVANG JOUW MOODBOARD

Op zoek naar meer interieur inspiratie?

Dé perfecte rolgordijnen op maat

Ben je op zoek naar nieuwe rolgordijnen op maat? Dan ben je bij Euretco aan het juiste adres. Ons aanbod bestaat uit verschillende hoogwaardig te noemen specialisten in woondecoratie. Daarom vind je bij Euretco altijd jouw perfecte rolgordijnen op maat! Ideaal voor bijvoorbeeld kleine ramen of een draai- en kiep- raam.

Welke vloer is geschikt voor kinderen en huisdieren?

Wil je een nieuwe vloer, maar heb je kinderen en/of huisdieren? Dan is het belangrijk om rekening te houden met welke vloer geschikt is. Een veilige en krasbestendige vloer is cruciaal wanneer je denkt aan kinderen en huisdieren thuis. Om de juiste keuze te maken hebben wij alles wat je moet weten op een rijtje gezet!

Welke vloer past er in een klassiek interieur?

Houd je van elegant, chique en sierlijk? De klassieke woonstijl is dan jouw perfecte match! De combinatie van warme kleuren en sierlijke vormen maken het een romantisch interieur. Je kan eenvoudig inspelen op materiaal, kleur en vorm. Maar welke vloer past het beste bij een klassiek interieur? Wij vertellen het je.