Inspiratie

Creëer Gemakkelijk Eenheid in je Interieur

Thursday, October 3, 2019

Wil jij persoonlijk advies?

NU AANVRAGEN!


In woonbladen en op Pinterest lijkt het zo makkelijk, een interieur waarin alles perfect bij elkaar past. Helaas blijkt het in de praktijk vaak lastiger, want eenmaal alles aangeschaft, passen die donkere jaloezieën toch niet zo goed bij die PVC vloer als je in eerste instantie dacht. Met deze tips zorg je voor meer eenheid en maak je een geheel van je interieur.

1. Maak een moodboard

Het lijkt zo logisch, maar toch is het iets wat veel mensen vergeten. Het maken van een moodboard vóórdat je begint met het aanschaffen van spullen. Aan de hand van een moodboard kun je goed nagaan welke stijl precies bij jouw smaak past en hoe je jouw interieur vorm gaat geven.
2. Hou het bij een aantal kleuren

Voeren een aantal kleuren de boventoon in jouw moodboard? Mooi. Dan zijn dat de kleuren die je terug kunt laten komen in je interieur. Het makkelijkst is om een bepaalde ‘kleurenfamilie' te kiezen. Zo zorg je ervoor dat je het bij een aantal kleuren houdt die bij elkaar passen. Herhaal deze door je hele interieur om de eenheid te creëren. Begin bij het bepalen van de kleuren voor de muren en de vloer en bekijk vervolgens welke kleuren voor de raamdecoratie en vloerkleden hierbij passen.

Een beetje speels mag best! Gebruik een contrastkleur om jouw interieur wat kracht bij te zetten.


3. Gebruik een contrastkleur

Tegenover zo’n ‘kleurenfamilie’ mag best een contrastkleur staan om het allemaal wat speelser te maken. Let er wel op dat wanneer je een contrastkleur gebruikt, je het slechts bij een kleur houdt en je deze niet té aanwezig laat worden. Een goede manier om zo'n contrastkleur terug te laten komen in de ruimte is door het gebruik van accessoires. De kussens op de bank bijvoorbeeld of een schilderij aan de muur zijn perfect om wat extra kleur toe te voegen zonder de basis te verstoren.

4. Zorg voor eenheid in materialen

Kies voor materialen die een gevoel van rust creëren. Denk aan hout, steen, beton en linnen. Bijvoorbeeld een PVC vloer, zwart houten jaloezieën en linnen vouwgordijnen. Ook hierbij geldt: laat een van deze materialen de boventoon voeren en dienen als basis. Zo houd je ook in je gebruik van materialen een bepaalde eenheid.


Wil jij persoonlijk advies?

NU AANVRAGEN!

Wil jij persoonlijk advies?

NU AANVRAGEN!

Benieuwd of deze woonstijl bij jou past? Doe de quiz en ontdek welke stijl in jouw moodboard staat!

DOE DE QUIZ EN ONTVANG JOUW MOODBOARD

Op zoek naar meer interieur inspiratie?

27
MAY 2019

Hoe maak je een goed moodboard?

Het samenstelen van een nieuw interieur begint bij het maken van een persoonlijk moodboard. Moodboards zijn ideaal om je eigen stijl te ontdekken en een eenheid in je interieur te creëren. Het maken van een moodboard kan soms best een opgave zijn, want hoe begin je? En wat voor foto's of plaatjes gebruik je? Wij geven jou hier wat tips en tricks voor het maken van een goed moodboard!

Inspiratie
3 min read
27
MAY 2019

Waar moet je op letten bij de aanschaf van gordijnen?

Het inrichten van je woning blijft een aardige klus gezien de vele keuzes die je moet maken. Ook op het gebied van gordijnen zijn er enorm veel opties waar je uit kunt kiezen. Van belang is natuurlijk wel om gordijnen te kiezen waar jij blij van wordt. Raamdecoratie is immers bepalend voor je interieur en hebben impact op de uitstraling. Maar, hoe kies je dan de juiste gordijnen? Wij hebben een checklist voor je opgesteld met de punten waarop je kunt letten bij de aanschaf van nieuwe gordijnen.

Inspiratie
3 min read
27
MAY 2019

Hoe vind je een vloer die bij je past?

Wil je een nieuwe vloer leggen, maar ben je er nog niet over uit welke vloer nu het beste bij jouw interieur past? Iedere vloer heeft zo zijn eigen voordelen en eigenschappen met betrekking tot de ruimte waar die in ligt. Met het volgende stappen plan helpen we je een handje in het vinden van de juiste vloer.

Inspiratie
3 min read