Inspiratie

Creëer Gemakkelijk Eenheid in je Interieur

Thursday, October 3, 2019

Wil jij persoonlijk advies?

NU AANVRAGEN!


In woonbladen en op Pinterest lijkt het zo makkelijk, een interieur waarin alles perfect bij elkaar past. Helaas blijkt het in de praktijk vaak lastiger, want eenmaal alles aangeschaft, passen die donkere jaloezieën toch niet zo goed bij die PVC vloer als je in eerste instantie dacht. Met deze tips zorg je voor meer eenheid en maak je een geheel van je interieur.

1. Maak een moodboard

Het lijkt zo logisch, maar toch is het iets wat veel mensen vergeten. Het maken van een moodboard vóórdat je begint met het aanschaffen van spullen. Aan de hand van een moodboard kun je goed nagaan welke stijl precies bij jouw smaak past en hoe je jouw interieur vorm gaat geven.
2. Hou het bij een aantal kleuren

Voeren een aantal kleuren de boventoon in jouw moodboard? Mooi. Dan zijn dat de kleuren die je terug kunt laten komen in je interieur. Het makkelijkst is om een bepaalde ‘kleurenfamilie' te kiezen. Zo zorg je ervoor dat je het bij een aantal kleuren houdt die bij elkaar passen. Herhaal deze door je hele interieur om de eenheid te creëren. Begin bij het bepalen van de kleuren voor de muren en de vloer en bekijk vervolgens welke kleuren voor de raamdecoratie en vloerkleden hierbij passen.

Een beetje speels mag best! Gebruik een contrastkleur om jouw interieur wat kracht bij te zetten.


3. Gebruik een contrastkleur

Tegenover zo’n ‘kleurenfamilie’ mag best een contrastkleur staan om het allemaal wat speelser te maken. Let er wel op dat wanneer je een contrastkleur gebruikt, je het slechts bij een kleur houdt en je deze niet té aanwezig laat worden. Een goede manier om zo'n contrastkleur terug te laten komen in de ruimte is door het gebruik van accessoires. De kussens op de bank bijvoorbeeld of een schilderij aan de muur zijn perfect om wat extra kleur toe te voegen zonder de basis te verstoren.

4. Zorg voor eenheid in materialen

Kies voor materialen die een gevoel van rust creëren. Denk aan hout, steen, beton en linnen. Bijvoorbeeld een PVC vloer, zwart houten jaloezieën en linnen vouwgordijnen. Ook hierbij geldt: laat een van deze materialen de boventoon voeren en dienen als basis. Zo houd je ook in je gebruik van materialen een bepaalde eenheid.


Wil jij persoonlijk advies?

NU AANVRAGEN!

Benieuwd of deze woonstijl bij jou past? Doe de quiz en ontdek welke stijl in jouw moodboard staat!

DOE DE QUIZ EN ONTVANG JOUW MOODBOARD

Op zoek naar meer interieur inspiratie?

Dé perfecte rolgordijnen op maat

Ben je op zoek naar nieuwe rolgordijnen op maat? Dan ben je bij Euretco aan het juiste adres. Ons aanbod bestaat uit verschillende hoogwaardig te noemen specialisten in woondecoratie. Daarom vind je bij Euretco altijd jouw perfecte rolgordijnen op maat! Ideaal voor bijvoorbeeld kleine ramen of een draai- en kiep- raam.

Welke vloer is geschikt voor kinderen en huisdieren?

Wil je een nieuwe vloer, maar heb je kinderen en/of huisdieren? Dan is het belangrijk om rekening te houden met welke vloer geschikt is. Een veilige en krasbestendige vloer is cruciaal wanneer je denkt aan kinderen en huisdieren thuis. Om de juiste keuze te maken hebben wij alles wat je moet weten op een rijtje gezet!

Welke vloer past er in een klassiek interieur?

Houd je van elegant, chique en sierlijk? De klassieke woonstijl is dan jouw perfecte match! De combinatie van warme kleuren en sierlijke vormen maken het een romantisch interieur. Je kan eenvoudig inspelen op materiaal, kleur en vorm. Maar welke vloer past het beste bij een klassiek interieur? Wij vertellen het je.