Binnenzonwering

5 handige montage tips

Wednesday, December 29, 2021

Wil jij persoonlijk advies?

NU AANVRAGEN!

Het ophangen en monteren van gordijnen klinkt als een enorm lastige klus. Niets is minder waar! Als je goed voorbereid bent en geduld hebt, dan moet het goed komen. Een goede voorbereiding is namelijk het halve werk. In dit artikel geven wij jou 5 praktische tips om toe te passen tijdens het monteren van de gordijnen. Dat bespaart kosten op de montage.

 

Laat ruimte over onderaan de gordijnen

Een van de meest voorkomende fouten bij het ophangen van gordijnen (of andere raamdecoratie) is dat de stof vaak te kort is aan de onderkant. Het kan een mooi effect geven als de gordijnen onderaan een beetje ophopen. Echter is dit schoonmaak technisch best wel onhandig. Aangezien je meteen stofzuiger of dweil niet onder de gordijnen kunt schoonmaken. Idealiter moet je een ruimte van 1 of 2 centimeter overhouden tussen de vloer en de onderkant van de gordijnen.

 

Houd rekening met hoe je het raam opent

Het is best wel zonde als je een gordijn ophangt en er vervolgens achterkomt dat het raam niet meer opengaat. Houd dit in je achterhoofd! Heb je een draaikiepraam? Neem dan dan een gordijnrail waar een bocht in zit. Dan kun je het raam nog kiepen.

 

Strijk of stoom je gordijnen

Vaak als je gordijnen bestelt of in de winkel koopt zitten er kreukels of vouwen in. Deze gaan er niet vanzelf uit door ze een periode te laten hangen. Strijk of stoom daarom de gordijnen altijd als er kreukels of vouwen in zitten!

 

Hang je gordijnen hoog op

De reden dat je thuis de gordijnen hoog op moet hangen is voor het visueel effect. De kamer lijkt optisch kleiner als je de rails direct boven het raam bevestigd.Door de raamdecoratie wat hoger te hangen, lijken je ramen groter dan ze daadwerkelijk zijn. Hang je gordijnen altijd 10-15 cm boven het raam. Op deze manier ziet je kamer er stijlvoller uit!

 

Kies gordijnen die in de ruimte passen

Er zijn veel soorten gordijnen. Je hebt bijvoorbeeld:rolgordijnen, vouwgordijnen, plisségordijnenen dupligordijnen. Kies bewust en bekijk goed de verschillende soorten gordijnen voor je wat aanschaft. Denk aan gordijnen van merken als: Artelux, DePloeg, Kendix en Vadain. Met gordijnen van deze merken kun je goed uit de voeten!

 

Wil jij persoonlijk advies?

NU AANVRAGEN!

Benieuwd of deze woonstijl bij jou past? Doe de quiz en ontdek welke stijl in jouw moodboard staat!

DOE DE QUIZ EN ONTVANG JOUW MOODBOARD

Op zoek naar meer interieur inspiratie?

Dé perfecte rolgordijnen op maat

Ben je op zoek naar nieuwe rolgordijnen op maat? Dan ben je bij Euretco aan het juiste adres. Ons aanbod bestaat uit verschillende hoogwaardig te noemen specialisten in woondecoratie. Daarom vind je bij Euretco altijd jouw perfecte rolgordijnen op maat! Ideaal voor bijvoorbeeld kleine ramen of een draai- en kiep- raam.

Welke vloer is geschikt voor kinderen en huisdieren?

Wil je een nieuwe vloer, maar heb je kinderen en/of huisdieren? Dan is het belangrijk om rekening te houden met welke vloer geschikt is. Een veilige en krasbestendige vloer is cruciaal wanneer je denkt aan kinderen en huisdieren thuis. Om de juiste keuze te maken hebben wij alles wat je moet weten op een rijtje gezet!

Welke vloer past er in een klassiek interieur?

Houd je van elegant, chique en sierlijk? De klassieke woonstijl is dan jouw perfecte match! De combinatie van warme kleuren en sierlijke vormen maken het een romantisch interieur. Je kan eenvoudig inspelen op materiaal, kleur en vorm. Maar welke vloer past het beste bij een klassiek interieur? Wij vertellen het je.